Ось-ось настане сезон корисних овочів, з яких можна придумати безліч заготовок на наступний рік. Є ті господині, що слідують суворим бабусиним рецептами і ті, хто любить експериментувати і куштувати щось нове. Саме для других ми пропонуємо приготувати смачне овочеве асорті в банках з досить незвичайним розсолом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом приготування овочевого асорті з горілкою поділилися в Telegram-каналі "Домашня консервація: варення, заготовки". Так-так, це те саме "пальне", яке можна зустріти практично на будь-якому святковому столі. Виявилося, міцний напій впливає на приємний хрускіт овочів, закатаних в банку, а також надає цікавий смак.
Інгредієнти:
по 50 мл горілки і оцту 9%
6 листів лаврових
4-5 зубчиків часнику
по 4 гвоздики, перцю запашного і чорного горошком
по 2 листочка вишні, хрону і парасольки кропу
по 2 ст. л. цукру і солі
1 ч. л. коріандру
огірки, помідори, кабачки - скільки поміститься в трилітрову банку
Приготування:
У промиті і витримані в духовці (або мікрохвильовці) банки викласти чисті сухі овочі, чергуючи. Попередньо на дно банок потрібно викласти половину спецій, розрізавши зубчики часнику на 3-4 частини.
Зверху на огірки з помідорами викласти кабачок і залишилися спеції. Залити в банки киплячу воду, накрити стерилізованими кришками, на 10 хв залишити, потім окріп злити назад в каструлю (зручніше це робити, надівши на банку кришку з отворами).
У воду всипати цукор і сіль, довести до кипіння, додати горілку і оцет, ще раз довести до кипіння, залити овочі в банках цим маринадом, закатати кришками.
Нагадаємо, рецепт гарбузового хліба без борошна для тих, хто на дієті: мінімум калорій - максимум задоволення
Як повідомляв Знай.uа, морквяний пиріг за простим рецептом - коли хочеться вітамінів і солодкого
Також портал Знай.uа писав, що ситний теплий салат, до якого не знадобиться гарнір: потрібен лише картопля і гриби