Як приготувати чізкейк з вишуканою ноткою цитруса, підказали в телеграм-співтоваристві «Книга рецептів».
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВажливо відзначити, що рецепт розрахований на форму розміром 22 на 7 сантиметрів.
Що знадобиться:
- Печиво, будь-яке, на кшталт "Ювілейного", "До кави" або "До чаю" - 300 грамів,
- Вершкового масла - 150 грамів,
- Вершкового сиру - 600 грамів,
- Сметани - 3-4 ложки,
- Два яйця,
- 150 грамів цукру,
- Ванілін і сік лимона за смаком.
Для прикраси:
- Два яйця,
- 100 грамів цукру,
- 100 мілілітрів лимонного соку,
- П'ять грамів кукурудзяного крохмалю,
- 80 грамів вершкового масла.
Як готувати:
Для початку дістати всі продукти з холодильника за півгодини до приготування. Подрібнити печиво в крихту і додати розтоплене вершкове масло, перетерти до однорідної маси.
Крихту утрамбувати рівномірним шаром в форму. Відправити основу в розігріту духовку при 160 градусах Цельсія на 10-15 хвилин.
Дістати готову основу, охолодити.
У вершковий сир додати сметану, цукор і ванілін. Акуратно перемішати масу лопаткою і додати лимонний сік. Потім додати яйця і перемішати віночком.
Перекласти начинку в форму і вирівняти. Струсити форму, щоб прибрати бульбашки повітря.
Випікати півтори години при 160 градусах Цельсія. Щоб не підгоріло, на дно дека налити воду.
Готовий чізкейк дістати з духовки і охолодити, можна відправити в холодильник на ніч.
Для лимонного поливання в сотейнику змішати яйця, цукор, вершкове масло, лимонний сік. поставити на плиту і, помішуючи, додати крохмаль. Довести до загустіння, прибрати на ніч в холодильник.
Нагадаємо, раніше став відомим рецепт бісквіта, який готується взагалі без яєць.
Як повідомляв портал " Знай.ua", шоколадний торт на сковорідці для тих, хто на дієті - рецепт всього лише на 103 калорії. Цей торт готується швидко і просто, при цьому навіть не потрібно включати духовку.
Також " Знай.ua " писав, смачний зефір своїми руками-домашній рецепт для справжніх ласунів. Шикарний рецепт полуничного зефіру, який з легкістю можна приготувати самостійно.