Всі любителі пасти, яка прийшла до нас з колоритної Італії, напевно перепробували сотню варіантів її приготування зі всілякими соусами і гарнірами. І для того, щоб трохи урізноманітнити це популярну страву або ж нагадати про те, як же гармонійно поєднуються між собою макарони з сиром, пропонуємо приготувати простий і дуже смачний соус.

Як приготувати вершково-сирний соус для макаронів, який тягнеться, немов жуйка, розповіли в Telegram-каналі "Прості рецепти".

Вершково-сирний соус для макаронів
Вершково-сирний соус для макаронів

Інгредієнти:

  • Борошно - 2 ст. л.
  • Молоко - 1 стакан
  • Вершкове масло - 50 г
  • Рослинна олія
  • Солі
  • Перець
  • Натертий сир ( можна два види) - 200 г
  • Кмин
  • Базилік

Приготування:
Розігріємо рослинне масло, додамо в нього борошно, обсмажити до золотистого кольору, повільно вливаємо стакан молока, розмішуючи, доводимо до кипіння, додамо натертий сир, помішуючи.

Популярні новини зараз
Українцям дозволять відкупитися від мобілізації – новий закон вже на підході Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям
Показати ще

Додамо приправи, м'яке вершкове масло (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника), перемішати.
Подавати гарячим, заливши макарони або можна згасити макарони в соусі пару хвилин.

Вершково-сирний соус для макаронів
Вершково-сирний соус для макаронів

Раніше ми писали про те, що картопляний рулет з м'ясцем і грибами, покроковий рецепт: більше ніяких пюре і вермішелі

Нагадаємо, рецепт пишного і солоденького бананового хліба: привід запросити гостей на чай

Як повідомляв Знай.uа, Тарас Тополя та Євген Клопотенко позмагалися, хто краще в кулінарії: рецепти золотистого бурштину і соковитої самси з бараниною від знаменитих чоловіків

Також портал Знай.ua писав, гарбузові смаколики від Григорія Германа: за 30 хвилин на вашій кухні буде пахнути, як вдома у бабусі