Свиняча вирізка в грибному соусі - це водночас делікатес та проста у приготуванні страва. Вам не обов’язково готувати її для великого свята, бо це чудова ідея і для повсякденної вечері.

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 500 г свинячої вирізки;
  • 250 г грибів (краще лісових);
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 мл сухого білого вина;
  • 150 мл м'ясного бульйону;
  • 150 мл вершків (12% або 18%);
  • 1 чайна ложка солодкої паприки;
  • 1 чайна ложка чебрецю;
  • половина чайної ложки мускатного горіха;
  • сіль, свіжозмелений перець (за смаком);
  • соняшникова олія (для смаження).

Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб
Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб

Приготування

Розігрійте трохи олії на сковороді та злегка обсмажте шматочки вирізки. Вийміть зі сковороди.

Промийте гриби та наріжте їх. Цибулю наріжте кубиками, а часник дрібно поріжте.

Обсмажте цибулю на олії. Додайте часник, а через деякий час - гриби. Готуйте, періодично помішуючи. Приправте чебрецем, мускатним горіхом, сіллю та перцем.

Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб
Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб

Влийте біле вино в каструлю. Тушкуйте гриби та цибулю у вині, поки воно повністю не випарується. Потім влийте бульйон і тушкуйте ще кілька хвилин. Після цього додайте вершки та перемішайте.

Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб
Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб

Змішайте соус зі сковороди з вирізками та перекладіть у форму для запікання. Випікайте в духовці, розігрітій до 180°C приблизно 30 хвилин.

Подавайте свинячу вирізку в грибному соусі гарячою з картоплею, рисом або крупою. Запевняємо, що ваші близькі будуть просто у захваті і обов'язково попросять приготувати таку страву ще раз!

Раніше портал Знай писав про рецепт плова у мікрохвильовій печі: смачно, як з казана, але без зайвих зусиль.

Крім того, ми повідомляли про рецепт легкого та смачного салату з тунцем: ідеальний варіант для обіду чи вечері.

Також портал інформував про 5 способів заморозити кабачки, щоб залишались смачними.