Свиняча вирізка в грибному соусі - це водночас делікатес та проста у приготуванні страва. Вам не обов’язково готувати її для великого свята, бо це чудова ідея і для повсякденної вечері.

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 500 г свинячої вирізки;
  • 250 г грибів (краще лісових);
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 мл сухого білого вина;
  • 150 мл м'ясного бульйону;
  • 150 мл вершків (12% або 18%);
  • 1 чайна ложка солодкої паприки;
  • 1 чайна ложка чебрецю;
  • половина чайної ложки мускатного горіха;
  • сіль, свіжозмелений перець (за смаком);
  • соняшникова олія (для смаження).

Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб
Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб

Приготування

Промийте вирізку та видаліть зовнішню оболонку. Наріжте м’ясо скибочками. Приправте солодкою паприкою, сіллю та перцем.

Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб
Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб

Популярні новини зараз
Після заяв, що "хочуть миру": росіяни розпочали черговий наступ "Кинули на півдорозі": українським абітурієнтам закрили двері у закордонні виші Пенсіонерам виплатять допомогу: суми різні, але солідні ПриватБанк без попередження блокує рахунки
Показати ще

Розігрійте трохи олії на сковороді та злегка обсмажте шматочки вирізки. Вийміть зі сковороди.

Промийте гриби та наріжте їх. Цибулю наріжте кубиками, а часник дрібно поріжте.

Обсмажте цибулю на олії. Додайте часник, а через деякий час - гриби. Готуйте, періодично помішуючи. Приправте чебрецем, мускатним горіхом, сіллю та перцем.

Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб
Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб

Влийте біле вино в каструлю. Тушкуйте гриби та цибулю у вині, поки воно повністю не випарується. Потім влийте бульйон і тушкуйте ще кілька хвилин. Після цього додайте вершки та перемішайте.

Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб
Свиняча вирізка в грибному соусі: фото скрін Ютуб

Змішайте соус зі сковороди з вирізками та перекладіть у форму для запікання. Випікайте в духовці, розігрітій до 180°C приблизно 30 хвилин.

Подавайте свинячу вирізку в грибному соусі гарячою з картоплею, рисом або крупою. Запевняємо, що ваші близькі будуть просто у захваті і обов'язково попросять приготувати таку страву ще раз!

Раніше портал Знай писав про рецепт плова у мікрохвильовій печі: смачно, як з казана, але без зайвих зусиль.

Крім того, ми повідомляли про рецепт легкого та смачного салату з тунцем: ідеальний варіант для обіду чи вечері.

Також портал інформував про 5 способів заморозити кабачки, щоб залишались смачними.