Щоб заморожені кабачки не перетворилися після розморожування на водянисту кашу, важливо правильно їх підготувати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЄ кілька перевірених способів, які збережуть і смак, і текстуру, повідомляє Еmiliya.yevtushenkо.
Перший варіант – кружечки. Наріжте овочі товщиною близько 1,5 см, на 2 хвилини занурте в киплячу воду, одразу охолодіть у крижаній і обсушіть. Заморозьте на підносі, а потім перекладіть у пакет. Такі заготовки чудові для запікання чи смаження.
Другий спосіб – кубики для супів, лечо або рагу. Бланшуйте й охолоджуйте так само, як кружечки. Можна вакуумувати, щоб уникнути сторонніх запахів. Не заповнюйте пакети вщерть – дайте місце для розширення.
Третій – "лодочки" для фаршування. Розріжте молоді кабачки навпіл, вийміть м’якоть, бланшуйте 1-2 хвилини, охолодіть і заморозьте шарами з пергаментом. Після запікання вони збережуть форму.
Четвертий – терті кабачки для оладок і запіканок. Натріть, добре відтисніть сік, розкладіть порціями по пакетах. Перед готуванням відтисніть ще раз, щоб прибрати зайву вологу.
П’ятий – заморожені кабачкові оладки. Приготуйте суміш із тертих кабачків, яйця, солі та борошна, викладіть на пергамент чи у формочки, підморозьте й зберігайте у контейнерах. Готувати можна просто з морозилки.
Поради – не заморожуйте кабачки цілими – вони втратять смак і структуру. Після бланшування завжди обсушуйте, щоб уникнути водянистості. Підписуйте пакети з датою, адже найсмачнішими вони будуть упродовж 6 місяців.
Раніше ми повідомляли, рецепт, що підкорив господинь: консервовані кабачки в томатному соку на зиму, які ніколи не залишаються у коморі.
Запечені кабачки з пармезаном та паприкою: картопля фрі відпочиває - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, пікантний салат з кабачків: гарне доповнення до шашликів та не тільки.