Лагман - безсмертна класика Середньої Азії. Чи то суп, чи то спекотна з локшиною, але вже точно страва, яку вмістить і мамин затишок, і шум східного базару.

Поєднання локшини, що тягнеться, ароматної підливи з м'ясом і овочами і трохи ваших старань - і ось він, ваш сімейний хіт.

Лагман, кадр з відео
Лагман, кадр з відео

Інгредієнти (на 4-6 порцій)

Для локшини:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 1 яйце + вода до м'якого тіста (~100 мл)
  • ½ ч. л. солі, щіпка соди
  • Рослинна олія для змащування

Для "ваджі" (підливи):

  • 500 г яловичини (або баранини)
  • 1 велика цибулина, 1 морква, 1–2 болгарські перці, 2 помідори (або 2 ст.л. пасти)
  • За бажанням: картопля, баклажан, редька
  • Спеції: паприка, коріандр, зіра, запашний та чорний перець
  • Сіль, олія

Готуємо по кроках

1. Локшина ручної роботи

  1. Замісіть м'яке тісто, залиште полежати 30 хвилин (краще 1-2 години).
  2. Розділіть на джгути, змастіть маслом, знову дайте відпочити - тісто стане еластичнішим.
  3. Розтягуйте, скручуйте, перетворюйте на тонкі смужки – не соромтеся: ідеал не потрібний!
  4. Відваріть локшину 3-5 хвилин до стану "аль денте" і промийте холодною водою.

    Локшина, кадр з відео
    Локшина, кадр з відео

2. Ваджа (підлива)

  1. Обсмажте м'ясо до золотистої скоринки.
  2. Додайте цибулю, моркву, перець - пасеруйте, поки овочі не стануть м'якими.
  3. Всипте помідори або пасту, спеції, влийте трохи води і дайте залишити 10-15 хвилин.
  4. Якщо хочете – додайте картоплю, баклажан чи редьку, доведіть до готовності.

3. Фінал

Викладіть локшину в миску, зверху вилийте ваджу і прикрасьте свіжою зеленню. Найважливіше - гарячий настрій, а не ідеальні смужки тіста!

Популярні новини зараз
Торкнеться клієнтів усіх банків: в Україні з 1 серпня нові правила розрахунку карткою Правила нарахування "комуналки" зміняться: українці самі визначатимуть суми у квитанціях Гроші більше не прийдуть на картку: щомісячні виплати скасують, якщо не виконаєте нові умови Пенсійний фонд припиняє виплату пільг: хто залишиться без підтримки
Показати ще

Поради для кайфу:

  • На локшину не шкодуй масло - допоможе при формуванні.
  • Гуща чи рідка – ваше рішення: більше води – перетворює лагман на суп, менше – на ситну солянку.
  • Не морочитися з ручною локшиною? Використовуйте готові удон чи товсту азіатську локшину – м'ясо від цього не образиться.

Лагман, кадр з відео
Лагман, кадр з відео

Нагадаємо, що вони соковиті та м'які: як зробити найкращі курячі котлети лише завдяки 1 інгредієнту, рецепт.

Раніше ми повідомляли про літній суп із фрикадельками: як приготувати різнокольорову веселку у тарілці.