Літо – час, коли кабачки заповнюють грядки, ринки та холодильники. Вони ростуть як на дріжджах, а значить, настав час озброїтися банками, кришками і фантазією.

Ми зібрали для вас 7 нестандартних рецептів консервації кабачків — не лише щоб врятувати овочі від загибелі, а й щоб зима стала смачнішою та цікавішою.

страви з кабачків
страви з кабачків, Город Кулинаров

1. Кабачки по-корейськи на зиму

Гострий, пікантний та хрумкий салат.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Відбирають телефони та "пакують" у бусики: нардеп зізнався, чи отримують ТЦК укази "зверху" Все життя платив податки – залишився ні з чим: ФОПам масово відмовляють у пенсії - у чому причина Українців змушують платити за повітря: як нова схема від комунальників залишає з пустим гаманцем Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС
Показати ще
  • 1,5 кг кабачків (краще молодих)
  • 2 моркви
  • 1 болгарський перець
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ст. солі
  • 1 ст. цукру
  • 100 мл оцту 9%
  • 100 мл рослинної олії
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • Гострий перець за смаком

Спосіб:

Натерти кабачкиі моркву, нарізати перець соломкою, додати все інше. Залишити маринуватись на 2–3 години, розкласти по стерилізованих банках, стерилізувати 15 хвилин, закатати.

Корейські кабачки, кадр з відео
Корейські кабачки, кадр з відео

2. Кабачкове варення з лимоном та імбиром

Так-так, солодкий кабачок! І ви здивуєтеся, наскільки це смачно.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 1 лимон
  • 30 г свіжого імбиру
  • 800 г цукру

Спосіб:
Кабачки та лимон нарізати дрібними кубиками, імбир натерти. Перемішати із цукром, залишити на ніч. Уварювати 40-50 хвилин до загусання. Розлити банки, закатати.

Варення з кабачків, кадр з відео
Варення з кабачків, кадр з відео

3. Кабачки в томатному соусі "по-італійськи"

Пряний смак Італії на рідній кухні.

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків
  • 1 л томатного соку
  • 2 ст. цукру
  • 2 чайні ложки солі
  • 3 лаврові листи
  • Суміш італійських трав
  • 4 зубчики часнику

Спосіб:
Кабачки нарізати кружальцями, відварити 5 хвилин у соусі, додати часник та спеції. Розкласти банками, стерилізувати 20 хвилин, закатати.

Кабачки в томаті по-італійськи. кадр із відео
Кабачки в томаті по-італійськи. кадр із відео

4. Мариновані кабачки з медом та гірчицею

Ніжно-солодкий та пікантний смак, який здивує гостей.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 1 л води
  • 2 ст.л.
  • 1,5 ст. гірчиці в зернах
  • 1 ст. солі
  • 100 мл оцту
  • Часник, кріп, лавровий лист

Спосіб:
Кабачки укласти в банки з приправами. Залити киплячим маринадом, стерилізувати 10 хвилин, закатати.

5. Кабачковий кетчуп

Соус, який замінить магазинний - без барвників та зайвого цукру.

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків
  • 500 г цибулі
  • 500 г томатної пасти
  • 100 мл оцту
  • 100 г цукру
  • 1 ст.л.
  • Перець, часник, спеції за смаком

Спосіб:

Всеподрібнити в блендері, уварювати 1 годину до потрібної густоти, розлити в банки, стерилізувати 20 хвилин, закатати.

Домашній кетчуп, скріншот з відео
Домашній кетчуп, скріншот з відео

6. Кабачки з ананасами (у сиропі!)

Солодкий десерт, який не повірять, що кабачки.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 1 банка консервованих ананасів
  • 500 г цукру
  • 1 лимон

Спосіб
Кабачки нарізати кубиками, змішати з сиропом від ананасів, додати цукор і лимонний сік.

Ананаси з кабачків, скріншот
Ананаси з кабачків, скріншот

7. Кабачки із зеленим каррі та кокосом

Азія у банку: екзотика та гострота.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків
  • 200 мл кокосового молока
  • 1 ч. л. зеленої каррі пасти
  • Сіль за смаком
  • 2 ч. л. цукру
  • Сік 1 лайма

Спосіб:
Кабачки гасити в суміші кокосового молока, карі та приправ до м'якості. Гарячою сумішшю наповнити стерильні баночки, стерилізувати 15 хвилин, закатати.

Нагадаємо, що незабаром Петрів піст: рецепт перловки з морквою за всіма правилами, щоб нічого не порушувати.

Раніше ми повідомляли про ніжні печериці з ароматом часнику, цибулею та лимонною ноткою: ідеальний рецепт смачного гарніру.