Пастелі – це смачні грецькі батончики з меду та кунжуту, які існували ще в античні часи. Тоді древні греки готували їх із різними горіхами та медом.

Ці батончики – справжній калорійний заряд із насиченим солодким смаком. Для перекушування вам знадобиться зовсім небагато. Приготувати пастелі нескладно, головне – не пересмажити їх.

Вони можуть бути тонкими і хрусткими або щільнішими і тягучими, залежно від того, як вам більше подобається. Ви можете додати в них горіхи, такі як фісташки або волоські горіхи, а також родзинки або сухофрукти, наприклад, журавлину.

Протеїновий батончик / фото
Протеїновий батончик / фото

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів Ці Знаки Зодіаку вже зараз отримають у житті все, що хотіли: кому дуже пощастило Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів
Показати ще
  • 210 г кунжуту (приблизно півтори склянки)
  • 210 г меду (приблизно півтори склянки плюс 1 ст.л.)

Спосіб приготування:

  1. Підсмажте кунжут. Розподіліть його на деку і поставте в духовку при 170 градусах або підсмажте на сковороді. Насіння має стати злегка золотистим, але не надто коричневим.
  2. Нагрійте мед. Влийте мед у середню каструлю і нагрійте, поки він не почне пузиритися. Дайте йому залишити 4-5 хвилин. Якщо у вас є термометр, перевірте, щоб температура була близько 125 °C.
  3. Змішайте мед та кунжут. Додайте підсмажене насіння кунжуту в каструлю з медом, зменште вогонь і добре перемішайте. Готуйте ще 2-3 хвилини, стежачи, щоб суміш не пригоріла. Щоб перевірити готовність, капніть трохи суміші у склянку з водою – вона має залишатися у вигляді кульки.
  4. Підготуйте деко. Застеліть лист пергаментним папером, злегка змащеним оливковою олією. Вилийте на нього суміш із меду та кунжуту. Зверху покладіть ще один лист пергаментного паперу (також змащений) і розрівняйте суміш качалкою. Найзручніше робити це на столі, щоб розкотити пастели до потрібної товщини.
  5. Дайте охолонути і наріжте. Зніміть верхній аркуш паперу і залиште суміш остигати на 15 хвилин. Потім наріжте її на невеликі брусочки, наприклад за допомогою різака для піци.

Дайте пастелі повністю охолонути. Зберігайте їх у герметичному контейнері, перекладаючи шари пергаментним папером, щоб вони не злипалися.

Тепер у вас є смачні та корисні грецькі пастели, які чудово підійдуть для перекушування у будь-який час!