Приготування цукатів з моркви незвичайне та цікаве заняття, яке обіцяє принести нові враження у вашу рутинну домашню випічку та солодощі.

Цей рецепт відрізняється від традиційних цукатів, які ми звикли бачити з апельсинової чи лимонної цедри. Морквяні цукати мають неповторний смак і аромат, який можна описати як солодкий, легкий і освіжаючий.

врожай моркви, скріншот з відео
врожай моркви, скріншот з відео

складові

  • Морква 1 кг
  • Цукор 1 кг
  • Лимонна кислота 5 г
  • Апельсин, цедра 60 г
  • Цукрова пудра 40 г

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте моркву, промивши її та очистивши. Наріжте моркву на шматочки середнього розміру.

    Популярні новини зараз
    Банки посилять обмеження грошових переказів: навіть дрібні платежі доведеться пояснювати 21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому
    Показати ще
  2. У великій каструлі закип'ятіть воду. Покладіть нарізану моркву в киплячу воду і варіть її близько 1 хвилини. Потім злийте воду, залишивши приблизно 1 склянку відвару.

  3. Для приготування сиропу додайте в каструлю із цукром 1 склянку відвару від моркви, цедру апельсина та лимонну кислоту. Перемішайте та доведіть суміш до кипіння на повільному вогні.

  4. Варіть сироп, помішуючи близько 10 хвилин, щоб цукор повністю розчинився.

  5. Додайте нарізану моркву в каструлю з сиропом і варіть на низькому вогні, поки морква не стане прозорою і сироп не загусне, приблизно 30 хвилин.

  6. Використовуючи шумівку, витягніть моркву з сиропу і викладіть її на пергаментний папір, щоб підсушити. Це можна зробити при кімнатній температурі або в духовці при 80°C протягом 30 хвилин.

  7. Після підсушування обваляйте цукати у цукровій пудрі.

Цукати з моркви / фото: скріншот Youtube
Цукати з моркви / фото: скріншот Youtube

Готові цукати можна зберігати за кімнатної температури, вони радуватимуть вас і ваших гостей своїм чудовим смаком і ароматом.

Такі незвичайні солодощі можна використовувати не тільки для прикрашання тортів і пирогів, але і як ласощі на кожен день.

Смачного!