Через тиждень починається літо та сезон соковитих овочів. Незважаючи на те, що томати дозрівають у серпні, тепличні помідори на ринках та магазинах вже матимуть насичений смак.

Приготувати з цього овочу можна і пряний суп, і літню запіканку, салат і легку закуску. Українці також люблять консервувати помідори на зиму.

Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"
Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"

Одним з нескладних рецептів вважається закуска з сиром та грибами. Ця страва довго не затримується на столі.

ІНГРЕДІЄНТИ

Список продуктів складається з:

Популярні новини зараз
В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще
  • 6 шт. помідорів;
  • 150 г сиру;
  • 250 г печериць;
  • 1 шт. цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. масла;
  • солі та чорного перцю (молотого).

Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"
Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Спочатку плоди томатів миють і обсушують. Потім розрізають на дві частини та витягають м'якоть.
  2. Гриби чистять і подрібнюють, а цибулю шаткують. Сир натирають на тертці, часник проганяють через прес.
  3. Сковороду з олією ставлять на вогонь і добре розігрівають. Спочатку до прозорості обсмажують цибулю. Потім додають гриби та часник.
  4. Суміш обсмажують до тих пір, поки печериці не набудуть золотистого відтінку. Наприкінці масу солять.
  5. Грибну начинку охолоджують, потім усипають близько 70% сиру.
  6. Помідори фарширують грибною начинкою, а поверх посипають частиною сиру, що залишилася.
  7. Духовку розігрівають до 190 градусів та випікають закуску 10-15 хв.

Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"
Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"

ПОРАДИ

  • Для страви підходить будь-який твердий сир.
  • Чи не підходять м'які помідори. Такі плоди розповзуться у процесі приготування та перетворяться на неапетитну кашу. Тому беруть лише міцні помідори.

Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"
Запечені томати. Фото кадр з "Youtube"

Нагадаємо, що це найлітніша намазка, яка здивує всіх: рецепт із редиски освіжить і вас, і гостей.

Раніше ми повідомляли про рецепт цукатів з моркви , смак яких непросто розгадатиме.