Через тиждень починається літо та сезон соковитих овочів. Незважаючи на те, що томати дозрівають у серпні, тепличні помідори на ринках та магазинах вже матимуть насичений смак.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПриготувати з цього овочу можна і пряний суп, і літню запіканку, салат і легку закуску. Українці також люблять консервувати помідори на зиму.
Одним з нескладних рецептів вважається закуска з сиром та грибами. Ця страва довго не затримується на столі.
ІНГРЕДІЄНТИ
Список продуктів складається з:
- 6 шт. помідорів;
- 150 г сиру;
- 250 г печериць;
- 1 шт. цибуля;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л. масла;
- солі та чорного перцю (молотого).
ПРИГОТУВАННЯ
- Спочатку плоди томатів миють і обсушують. Потім розрізають на дві частини та витягають м'якоть.
- Гриби чистять і подрібнюють, а цибулю шаткують. Сир натирають на тертці, часник проганяють через прес.
- Сковороду з олією ставлять на вогонь і добре розігрівають. Спочатку до прозорості обсмажують цибулю. Потім додають гриби та часник.
- Суміш обсмажують до тих пір, поки печериці не набудуть золотистого відтінку. Наприкінці масу солять.
- Грибну начинку охолоджують, потім усипають близько 70% сиру.
- Помідори фарширують грибною начинкою, а поверх посипають частиною сиру, що залишилася.
- Духовку розігрівають до 190 градусів та випікають закуску 10-15 хв.
ПОРАДИ
- Для страви підходить будь-який твердий сир.
- Чи не підходять м'які помідори. Такі плоди розповзуться у процесі приготування та перетворяться на неапетитну кашу. Тому беруть лише міцні помідори.
Нагадаємо, що це найлітніша намазка, яка здивує всіх: рецепт із редиски освіжить і вас, і гостей.
Раніше ми повідомляли про рецепт цукатів з моркви , смак яких непросто розгадатиме.