У травні розпочинається сезон полуниці. Цю солодку ягоду все частіше можна зустріти на полицях супермаркетів та ринках.

Ягода має відмінний смак і підходить не тільки для того, щоб з'їсти її свіжою, а й для того, щоб робити смачні десерти.

Полуниця. Фото: скрін youtube
Полуниця. Фото: скрін youtube

Але насправді з ароматної ягоди можна приготувати безліч різних страв: від салатів і супів до коктейлів і галет.

Рецепт сирної галети з полуницею

  • Час: 60 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
- 100 г кисломолочного сиру;
- 80 - 110 грамів борошна;
- 1 яйце;
- 3 грами розпушувача;
- Дрібка солі + 5 грамів ванільного цукру.

Популярні новини зараз
Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще

Для начинки: - 200 г полуниці; - 4 - 5 грамів крохмалю; – 5 г ванільного цукру – 10 г цукру.

Полуниця, фото з pxhere
Полуниця, фото з pxhere

Приготування:

  • У тарілку вибиваємо яйце та сир. Перебиваємо блендером у однорідну масу.
  • Додаємо щіпку солі, трохи ванільного цукру та розпушувача та борошно. Замішуємо тісто - має вийти м'яке, але трохи липнути до рук тісто.
  • Тісто замотуємо в плівку і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  • Тим часом для начинки нарізаємо полуницю, додаємо крохмаль, трохи ванільного цукру та цукор. Перемішуємо.
  • Поверхню добре присипаємо борошном. Розкочуємо максимально тонко, і одразу перекладаємо у форму, на пергамент. Тоді по центру викладаємо начинку, і легенько огортаємо пальцями, защипуємо краї.
  • Змащуємо борти водою і відправляємо в духовку при 180 градусах на 25 - 30 хвилин.

Нагадаємо, що суфле з курячого філе здивує вас і домочадців: рецепт, який переплюнув класичні котлети.

Раніше ми повідомляли про рецепт хрустких курячих стрипсів на вечерю: найправильніший рецепт, який мало де є.