Маючи готове листкове тісто, можна приготувати силу безліч цікавих закусок, швидких перекусів і домашніх пиріжків.

Пропонуємо вам пиріжки із листкового тіста з сиром та шпинатом, на приготування яких піде не більше 5 хвилин.

Дoмашня випічка. Фото: Instagram
Дoмашня випічка. Фото: Instagram

Що потрібно

Листкове-дріжджове тісто (1 кг), яйце (1 шт.), Сіль, кунжут, домашній кисломолочний сир (400 г), заморожений шпинат (200 г).

Як робити

Тісто попередньо витягніть з холодильника для розморожування. Потім перекладіть його на робочу поверхню або силіконовий килимок і розкотіть завтовшки 3-4 мм. За потреби злегка посипати борошном.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Для начинки розморозьте шпинат і з'єднайте з сиром, посоліть до смаку. Якщо використовуєте свіжу зелень, ретельно промийте її, просушіть і дрібно наріжте.

Дoмашня випічка. Фото: Instagram
Дoмашня випічка. Фото: Instagram

Тісто наріжте на квадратики 6*6 см. На кожен викладіть начинку і зліпите трикутники. По краях пройдіть вилкою, щоб начинка добре трималася всередині.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом і викладіть пиріжки з листкового тіста. Зверху змастіть збитим яйцем і посипте кунжутом.

Випікайте трикутники до рум'яного кольору приблизно 5-10 хвилин|мінути|. Час приготування залежить від особливостей духовки.

Нагадаємо, що свинина з яблуком віднесе вас до небес: дуже смачні прошарки, які замінять ранкові бутерброди.

Раніше ми повідомляли, що можна робити не тільки з м'яса: рецепт овочевих тефтелек, які полюблять затяті м'ясоїди .