Багато хто з нас любить пельмені, але подвійні пробували одиниці. І дуже дарма, адже така страва справді здатна здивувати. Замість однієї начинки ви отримуєте відразу дві.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ цьому рецепті пельменів йде начинка з картоплі та м'ясного фаршу, що вже є ідеальним поєднанням. Так, з готуванням доведеться повозитися, але воно того варте.
Інгредієнти:
- Фарш м'ясний 350 г
- Цибуля 1 шт
- Картопля 2-3 шт
- Сир твердий 50 г
- Сіль
- Лавровий лист 2-3 шт
- Яйця 2 шт
- Вода 150 мл
- Борошно пшеничне 350 г
Як приготувати:
Промийте та очистіть картоплю. У глибоку ємність влийте холодну воду, всипте сіль і вбийте курячі яйця. Збийте все віночком чи вилкою.
Поступово додавайте борошно пшеничне, залишаючи приблизно третину на розкочування. Борошно вмішуйте в рідку масу до отримання щільного тіста. Накрийте тісто та залиште на 20 хвилин.
Наріжте картоплю великими шматочками і викладіть в казан або ківш. Посипте картоплю великою сіллю і лавровим листям. Залийте гарячою водою, щоб вона покрила картопляний шар. Відварюйте приблизно 25 хвилин до м'якості.
Злийте третину картопляного бульйону в чашку і вийміть лаврове листя, перемішайте. Додайте натертий на дрібній тертці твердий сир. У м'ясний фарш натріть на тертці половину дрібно нарізаної цибулі, додайте сіль і мелений чорний перець. Ретельно перемішайте.
Розділіть тісто на рівні частини і кожну розкачайте в округлий шар. Вмочіть у борошно чашку або склянку і наріжте круги. На один з них викладіть колобок фаршу, а на інший – трохи картопляного пюре. Потім зліпіть кожне коло у формі вареника і з'єднайте їх між собою, щоб вийшли подвійні пельмені.
Закип'ятіть воду і додайте пару лаврових листків. Як тільки вода закипить, викладіть пельмені і відваріть їх протягом 12-15 хвилин для готовності.
Нагадаємо, що жодної духовки, але всі будуть задоволені: рецепт пиріжків із м'ясом, які захоче навіть ваша бабуся.
Раніше ми повідомляли, що смажать першим - цибуля , чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.