Багато хто з нас любить пельмені, але подвійні пробували одиниці. І дуже дарма, адже така страва справді здатна здивувати. Замість однієї начинки ви отримуєте відразу дві.

У цьому рецепті пельменів йде начинка з картоплі та м'ясного фаршу, що вже є ідеальним поєднанням. Так, з готуванням доведеться повозитися, але воно того варте.

Подвійні пельмені, кадр з відео
Подвійні пельмені, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Фарш м'ясний 350 г
  • Цибуля 1 шт
  • Картопля 2-3 шт
  • Сир твердий 50 г
  • Сіль
  • Лавровий лист 2-3 шт
  • Яйця 2 шт
  • Вода 150 мл
  • Борошно пшеничне 350 г

Як приготувати:

Промийте та очистіть картоплю. У глибоку ємність влийте холодну воду, всипте сіль і вбийте курячі яйця. Збийте все віночком чи вилкою.

Поступово додавайте борошно пшеничне, залишаючи приблизно третину на розкочування. Борошно вмішуйте в рідку масу до отримання щільного тіста. Накрийте тісто та залиште на 20 хвилин.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Наріжте картоплю великими шматочками і викладіть в казан або ківш. Посипте картоплю великою сіллю і лавровим листям. Залийте гарячою водою, щоб вона покрила картопляний шар. Відварюйте приблизно 25 хвилин до м'якості.

Відварена картопля, фото smak
Відварена картопля, фото smak

Злийте третину картопляного бульйону в чашку і вийміть лаврове листя, перемішайте. Додайте натертий на дрібній тертці твердий сир. У м'ясний фарш натріть на тертці половину дрібно нарізаної цибулі, додайте сіль і мелений чорний перець. Ретельно перемішайте.

Розділіть тісто на рівні частини і кожну розкачайте в округлий шар. Вмочіть у борошно чашку або склянку і наріжте круги. На один з них викладіть колобок фаршу, а на інший – трохи картопляного пюре. Потім зліпіть кожне коло у формі вареника і з'єднайте їх між собою, щоб вийшли подвійні пельмені.

Закип'ятіть воду і додайте пару лаврових листків. Як тільки вода закипить, викладіть пельмені і відваріть їх протягом 12-15 хвилин для готовності.

Подвійні пельмені, кадр з відео
Подвійні пельмені, кадр з відео

Нагадаємо, що жодної духовки, але всі будуть задоволені: рецепт пиріжків із м'ясом, які захоче навіть ваша бабуся.

Раніше ми повідомляли, що смажать першим - цибуля , чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.