Як тільки за вікном теплішає, у всіх з'являється бажання випити чогось прохолодного, щоб вгамувати спрагу.

Ідеальним варіантом буде квас. Його можна самостійно приготувати в домашніх умовах, це не складе великої праці.

Чорний хліб, фото asiaplustj
Чорний хліб, фото asiaplustj

Рецепт підказав відомий кулінар із шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Готувати квас можна на черстві чорному хлібі. З процесами справиться точно кожен, а зберігається він у холодильнику до 10 днів.

Інгредієнти:

  • Бородінський хліб (або український) – 400 грамів
  • Цукор – 70 г
  • Живі дріжджі – 2 г
  • Вода – 2,5 л
  1. Хліб нарізати кубиками шириною близько 1,5 см і підсушити на сковороді без олії. Покришити дріжджі руками маленьку миску і залити 100 мл води, додати 2 ст. л. цукру. Перемішати, поки|доки| цукор повністю розчиниться.
  2. Перекласти хліб у трилітрову банку з кришкою, що загвинчується, додати воду з дріжджами і цукор, що залишився. Долити води вгору банки, трохи перемішати. Нещільно закрийте кришкою і залишити тинятися при кімнатній температурі до 4 днів.
  3. Коли квас приготується, процідити його в глечик або банки і поставити в холодильник.

Квас на чорному хлібі, фото з вільних джерел
Квас на чорному хлібі, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Нагадаємо, що жодної духовки, але всі будуть задоволені: рецепт пиріжків із м'ясом, які захоче навіть ваша бабуся.

Раніше ми повідомляли, що смажать першим - цибуля , чи м'ясо? Досвідчений кухар зумів здивувати відповіддю.

Також стало відомо, що 90% не знають, як це робиться: найпопулярніша помилка під час приготування пюре.