Дуже погане заняття - сперечатися про уподобання, і ще гірше буде, коли тема стосується їжі. У цьому випадку вірніше звертатиме увагу не на смакові уподобання, а скоріше на досвід та здоровий глузд. Інакше можна просто зіпсувати продукти харчування, не зазнавши гастрономічного задоволення.

Наприклад, як правильно вчинити у разі, якщо доведеться посмажити м'ясо із цибулею? Спочатку смажити цибулю чи м'ясо? А можливо, потрібно готувати їх одночасно?

Смажена цибуля, скріншот: Youtube
Смажена цибуля, скріншот: Youtube

Відповіді на ці запитання надав один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими рецептами.

Жарке з картоплею та м'ясом, скріншот: Youtube
Жарке з картоплею та м'ясом, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть стати студентами без НМТ: кому дозволять не проходити тест "Переляки закінчилися": ведичний астролог визначив, що переживе Україна влітку 2024 року Для українців можуть запровадити одразу два тарифи на електроенергію: як будемо платити Головний "пожирач" електроенергії у домі: як економніше користуватися бойлером
Показати ще

Є три робочі версії:

• спочатку смажать цибулю, а потім м'ясо;

• спочатку смажать м'ясо, а потім цибулю;

• смажать все окремо, а потім змішують інгредієнти.

Насправді, у такій ситуації потрібно за допомогою цибулі покращити смак м'яса. Відомо, що м'ясо смажиться довше, а цибуля під впливом температури у сковороді пускає сік.

Смажена цибуля, скріншот: Youtube
Смажена цибуля, скріншот: Youtube

В результаті, якщо знизиться температура, волога почне випаровуватися, а м'ясо вже не стільки смажитися, скільки гаситиметься.

Грамотно робить той кухар, який спочатку смажить м'ясо так, щоб воно підрум'янилося, а потім додає цибулю, так, щоб і м'ясо та овоч досягли готовності одночасно.

Стейк, скриншот youtube ШЕФМАРКЕТ
Стейк, скриншот youtube ШЕФМАРКЕТ

Щодо третього методу, коли інгредієнти смажаться окремо, то зіпсувати готову страву в цьому випадку не вийде.

Єдине, що може постраждати, це смак, який набуває м'яса, коли смажиться разом із цибулею.

Нагадаємо, ви не знали, але на вашій кухні 100% є "вибухівка" - і це не газ: який продукт будь-якої миті може "здетонувати".

Раніше повідомлялося, окрошка перетвориться на екзотичну страву: спробуйте незвичайні рецепти на пиві та чаї.

Також, ідеальний рецепт домашньої ковбаски без сала, яка підійде і дітям, і тим, хто худне.