Давайте разом приготуємо ароматні рогалики із повидлом, використовуючи запропоновані вами інгредієнти. Ці рогалики стануть чудовим доповненням до затишного чаювання.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Маргарин - 200 гр
- Сметана - 200 г (жирністю 20%)
- Цукор - 2-3 столові ложки
- Борошно - 350 г
- Сода - 1/2 чайної ложки
- Повидло — 150 г
- Цукрова пудра для посипання.
Приготування
У мисці розтопіть маргарин до рідкого стану та остудіть його до теплого стану. Додайте сметану і цукор до маргарину, ретельно перемішайте.
В окремій мисці змішайте борошно із содою. Поступово вводьте борошняну суміш у сметанно-маргаринову, замішуючи тісто. Воно має вийти м'яке, але не липке до рук. При необхідності додайте ще трохи борошна.
Оберніть тісто плівкою і дайте йому відпочити в холодильнику щонайменше на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 180 °C.
На посипаній борошном поверхні розкотіть тісто в шар товщиною близько 3-5 мм. Наріжте тісто на рівномірні трикутники. Розміри трикутників можуть змінюватись, але зазвичай це близько 10 см на бік.
На широку частину кожного трикутника викладіть по чайній ложці повидла. Обережно скрутіть трикутники від широкої частини до вершини, формуючи рогалики.
Викладіть рогалики на лист, покритий пергаментом для випічки. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці приблизно 20-25 хвилин, поки рогалики не набудуть золотистого кольору.
Готові рогалики посипте цукровою пудрою, поки вони ще теплі.
Нагадаємо, рецепт глазурі для пасок: просто, швидко і з будь-яким смаком
Вам буде цікаво дізнатися ідеальний рецепт тіста, яке підійде абсолютно скрізь: піца та пиріжки будуть божественними