Цей грейпфрутовий пиріг – чудовий варіант для тих, хто шукає незвичайний і водночас звичний десерт.

Поєднання шаруватих коржів, кислого грейпфрута і ніжного крему робить його універсальним: підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу.

Грейпфрут. Фото: скрін youtube
Грейпфрут. Фото: скрін youtube

Інгредієнти:

Для коржа:

  • 1 1/3 склянки борошна
  • 5 столових ложок цукру
  • 1/2 чайної ложки кухонної солі
  • 10 столових ложок розтопленого несолоного вершкового масла

Для начинки:

Популярні новини зараз
Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще
  • 3/4 склянки цукру
  • 3 великі яйця + 4 великі жовтки
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 чайної ложки кухонної солі
  • 1 столова ложка рубіново-червоної цедри грейпфрута
  • 1 склянка грейпфрутового соку
  • 3 столові ложки лимонного соку
  • 5 столових ложок охолодженого несолоного вершкового масла
  • 6 крапель червоного рідкого харчового барвника

Для крему:

  • 1 склянка густих вершків
  • 1 столова ложка цукрового піску

Грейпфрутовий пиріг / фото: Pinterest
Грейпфрутовий пиріг / фото: Pinterest

Спосіб приготування:

Корж:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.
  2. У великій мисці змішайте борошно, цукор та сіль.
  3. Додайте|добавляйте| розтоплене масло|мастило| і добре перемішайте до отримання крихітної консистенції.
  4. Розділіть тісто на дві частини: дві третини для дна і частину, що залишилася, для бортів.
  5. Викладіть тісто у форму для пирога та випікайте 25-30 хвилин.

Начинка:

  1. У мисці змішайте цукор, яйця, жовтки, кукурудзяний крохмаль та сіль до однорідності.
  2. У каструлі доведіть до кипіння грейпфрутовий та лимонний сік.
  3. Поступово влийте гарячу суміш соку в яєчну суміш, постійно збиваючи.
  4. Перекладіть суміш назад у каструлю і готуйте на середньому вогні до загусання.
  5. Додайте олію та барвник, перемішайте до розчинення олії.
  6. Процідіть сир через сито і додайте начинку. Потім вилийте начинку в готовий коржик і випікайте ще 16-19 хвилин.

Крем:

  1. Збийте вершки з|із| цукром до утворення піків.
  2. Перекладіть збиті вершки в кондитерський мішок із насадкою і прикрасьте пиріг.

Зніміть металеве кільце з форми, перекладіть пиріг на блюдо. Наріжте на порції та подавайте на стіл. Смачного!

Спробуйте приготувати, ви заощадите на цьому: відмінний рецепт сніданку у вигляді пирога з черствого хліба