Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей простий рецепт привнесе в вашу кухню аромат свіжості та витонченості. Вершкове масло, лимонний сік та цедра, а також додавання родзинок, промочених у коньяку, створюють чудову гармонію смаків.
Ідеальний вибір для солодкого чаювання чи кави з друзями. Не пропустіть можливість порадувати себе та своїх близьких цими чудовими десертами.
Інгредієнти:
- Вершкове масло - 200 г
- Цукор - 130 г
- Яйця - 4 шт.
- Родзинки - 100 г
- Коньяк - 1 ст. л.
- Сода харчова - 1/2 ч. л.
- Сік одного лимона
- Цедра одного лимона
- Борошно - 200 г
- Цукрова пудра (за бажанням для прикраси)
Щоб зробити лимонні кекси, треба, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури. Родзинки, промиємо їх і заллємо коньяком.
Залишимо на півгодини, час від часу помішуючи. Потім натремо на дрібній тертці цедру одного лимона. Далі, в глибокій мисці збийте м'яке вершкове масло з цукром до світлої пухкої маси.
Додавайте жовтки один за одним, кожен раз ретельно збиваючи міксером. Після цього додайте в тісто лимонну цедру та сік.
Наступний крок — просіяне борошно з додаванням соди, погашеної лимонним соком. Все це добре перемішайте, можна використовувати міксер на низькій швидкості.
Тепер беремо білки, які збиваємо в міцну піну. Спочатку в тісто додайте третину білків і добре все перемішайте, щоб тісто стало повітрянішим. Потім акуратно введіть решту білків та родзинки, змочені коньяком. Знову все акуратно перемішайте ложкою.
Розкладіть тісто по формах, заповнюючи їх приблизно на дві третини. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 30-35 хвилин.
Коли кекси будуть готові, дайте їм охолонути, і, за бажанням, перед подачею посипте їх цукровою пудрою.
Вам буде цікаво дізнатися ячневі котлети, які замінять м'ясні і ви навіть не помітите різницю: рецепт для Великого посту
Нагадаємо. що секретний бабусин рецепт, який всі шукають: ця великодня паска вийде у всіх