Коли господарки не мають багато часу на приготування складних страв, але годувати близьких чимось потрібно, їх вибір однозначно падає на макарони.

Це швидко, доступно та смачно. Проте, навіть у технології такого простого продукту є свої нюанси.

Спагеті, фото eat.by
Спагеті, фото eat.by

Часто ми стикаємося з тим, що макарони під час варіння злипаються і стають схожими на суцільний шматок тіста. Цього допускати не можна, але все ж таки неприємності трапляються. Проста хитрість допоможе уберегтися від такого явища.

Це захистить макарони від злипання. Просто варіть їх у великій кількості киплячої води - це все, що потрібно. А щоб прискорити час приготування продукт можна заздалегідь замочити.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Так, деяким цей спосіб видасться дивним, але не поспішайте з висновками. Спробуйте влаштувати макаронам попередні "водні процедури", і тоді ви відчуєте різницю. Звертайте увагу на правила приготування на упаковці виробника – час варіння може досягати до 12 хвилин.

Спагеті, фото chudopovar
Спагеті, фото chudopovar

З цією хитрощами макарони відваряться буквально за 60 секунд. Знайдіть містку ємність для порції макаронів, влийте достатню кількість води, щоб вона повністю покрила їх. Залишіть їх у такому положенні на кілька годин, а поки займіться іншими справами по господарству.

Вершково-сирний соус для макаронів
Вершково-сирний соус для макаронів

Після цього потрібно довести до кипіння воду в окремій каструлі, посолити та відварити макарони. Їм вистачить лише однієї хвилини.

Нагадаємо, що набрид кефірний та мінералковий маринад для шашлику - спробуйте лимонний або кавовий, 4 рецепти.

Раніше ми повідомляли, що змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки.