Хто б міг подумати, що із звичайних, на перший погляд, бур'янів, яких повно навколо вашого будинку, може вийти справжній нектар богів – кульбабовий мед.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПо поживних речовинах кульбаби можуть конкурувати з будь-якою листовою зеленню, вони містять вітаміни А, С, К, фолієву кислоту, кальцій та калій. Вживайте варення з кульбаб щодня і забудете про ліки.
Вам знадобиться:
Квіти кульбаби – 300 шт.
2 склянки води
1 кг цукру
Половина чайної ложки лимонної кислоти чи половинка одного лимона.
Нарвіть кульбаби, після чого відокремте всю зелену частину, починаючи від коробочки біля суцвіття. Повинні залишитися лише жовті квітки – вони й підуть у варення.
Змішайте воду із цукром і заваріть сироп.
Ретельно промийте квіти кульбаби у холодній воді. Дочекайтесь, коли сироп буде готовий і опустіть у нього квіткову масу. Дайте знову закипіти та варіть протягом 20 хвилин.
За 2-3 хвилини до закінчення готування додайте в сироп лимонну кислоту або сік половини лимона, і нехай покине ще трохи.
Зніміть з вогню готову масу та залиште на добу. Після цього пропустіть суміш через марлю чи сито. Ваше завдання – прибрати з варення квіти.
Проціджену масу знову поставте на повільний вогонь і нехай кипить протягом 20 хвилин.
Тепер ви можете насолоджуватися чудовим смаком золотистого меду з кульбаб.
Також ми повідомляли Як правильно варити капусту для голубців: легкі кроки для кожного
Також вам може бути цікаво: Так щучі котлетки ви ще точно не готували: по-новому, з крем-сиром та від шеф-кухаря