Данний рецепт картопляної запіканки підійде, як на обід, так і на вечерю. Запіканка виходить настільки смачною та ситною, що ваші домочадці будуть просити готувати її частіше.

Якщо є бажання, то можна експериментувати. Наприклад, додати до грибів трошки пармезану тертого. Смак вийде більш пікантним.

Інгредієнти:

  • Картопля - 1 кг
  • Гриби (шампіньйони) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 250 г
  • Молоко - 200 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Сир напівтвердий (наприклад, Гауда або Російський) - 50-70 г
  • Масло вершкове - 2-3 ст. л.
  • Олія соняшникова рафінована - 3 ст. л.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Сіль і чорний перець мелений - за смаком

Рецепт апетитної картопляної запіканки з грибами, яка стане чудовим доповненням до щоденного раціону. Ви можете подавати її зі сметаною або свіжими овочами та салатом.

Картопляна запіканка,скріншот з youTube
Картопляна запіканка,скріншот з youTube

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись
Показати ще

Для приготування треба взяти форму розміром 20х28 см. Спершу картоплю помити, чистити і відварити до м'якості в легко підсоленій воді. Паралельно з варінням картоплі приготувати гриби.

Цибулю нарізати маленькими кубиками, а гриби - на шматочки за вашим бажанням. Спочатку обсмажити цибулю до золотистості, потім додати гриби, посолити та поперчити і тушкувати 15 хвилин.

Після того як картопля буде готова, злити воду і розм'якшуємо її разом з вершковим маслом. Додати гаряче молоко, взбити, потім вмішуємо яйця, добре все перемішуємо.

Картопляна запіканка,скріншот з youTube
Картопляна запіканка,скріншот з youTube

В кінці насипати натертий сир, перець і перемішати до однорідності, при необхідності додатково посолити.

У форму, змазану вершковим маслом, викладасти половину пюре. Зверху розподілити грибну суміш, і знову картоплі. Верхній шар картоплі змащуємо сметаною.

Запікати при 200°C духовці приблизно 25-30 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, додаєте яйця та хліб у котлети? Є лайфхак, що зробить їх ще смачнішими та м'якішими

Також, Знай.ua писав про як правильно варити капусту для голубців: легкі кроки для кожного