Рецепт великодніх пасок з унікальним Олександрійським тістом, яке робить випічку неймовірно пухкою завдяки довгому витримуванню опари - цілих 12 годин.

Цей метод значно спрощує процес: вам лише потрібно приготувати опару ввечері, а вранці додати решту інгредієнтів, і через кілька годин ваші паски будуть готові до випікання.

Інгредієнти:

Кулічі, фото з youTube
Кулічі, фото з youTube

  • Яйця – 3 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор – 250 г (можна адаптувати до свого смаку, зменшити до 200 г або збільшити до 300 г).
  • Вершкове масло (82,5%) – 150 г.
  • Молоко – 300 мл.
  • Свіжі дріжджі – 45 г.
  • Борошно – орієнтовно 750 г (кількість може варіюватися залежно від консистенції тіста).
  • Родзинки – 60 г.
  • Ванільний цукор – 20 г.
  • Коньяк – 1 ст. л.

Кулічі, фото з youTube
Кулічі, фото з youTube

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Показати ще
  1. Для приготування пасок знадобляться тільки якісні продукти.
  2. Спершу готується опара. Для її приготування починайте з перемішування яєць з цукром, додайте м'яке вершкове масло і змішайте до однорідності.
  3. Нагрійте молоко до теплоти, розчиніть у ньому дріжджі і влийте до яєчної маси.
  4. Додайте коньяк, сіль, ванільний цукор і родзинки, все добре перемішайте.
  5. Накрийте миску рушником і залиште опару на 8-12 годин для бродіння.
  6. Для замісу олександрійського тіста просійте в опару борошно, спочатку 300 г, далі ще 300 г, і перемішайте.
  7. Почніть місити тісто руками, змащеними олією, додаючи борошно за потребою до отримання однорідного, гладкого, але дуже м'якого тіста. Накрийте тісто і залиште на 1-1.5 години для підйому.
  8. Розкладіть тісто по формам, заповнюючи їх на третину, і залиште на 15 хвилин.
  9. Печіть в духовці, розігрітій до 180°С, 30-40 хвилин, до сухої шпажки.

Кулічі, фото з youTube
Кулічі, фото з youTube

Остудіть готові паски і прикрасьте на свій смак.

Нагадаємо, це буде найсмачніший пиріг у вашому житті: треба додати сиру та томатів

Також, Знай.ua писав про 100$ за пасочку: де в Україні продають найдорожчу святкову здобу