Рецепт великодніх пасок з унікальним Олександрійським тістом, яке робить випічку неймовірно пухкою завдяки довгому витримуванню опари - цілих 12 годин.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей метод значно спрощує процес: вам лише потрібно приготувати опару ввечері, а вранці додати решту інгредієнтів, і через кілька годин ваші паски будуть готові до випікання.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукор – 250 г (можна адаптувати до свого смаку, зменшити до 200 г або збільшити до 300 г).
- Вершкове масло (82,5%) – 150 г.
- Молоко – 300 мл.
- Свіжі дріжджі – 45 г.
- Борошно – орієнтовно 750 г (кількість може варіюватися залежно від консистенції тіста).
- Родзинки – 60 г.
- Ванільний цукор – 20 г.
- Коньяк – 1 ст. л.
- Для приготування пасок знадобляться тільки якісні продукти.
- Спершу готується опара. Для її приготування починайте з перемішування яєць з цукром, додайте м'яке вершкове масло і змішайте до однорідності.
- Нагрійте молоко до теплоти, розчиніть у ньому дріжджі і влийте до яєчної маси.
- Додайте коньяк, сіль, ванільний цукор і родзинки, все добре перемішайте.
- Накрийте миску рушником і залиште опару на 8-12 годин для бродіння.
- Для замісу олександрійського тіста просійте в опару борошно, спочатку 300 г, далі ще 300 г, і перемішайте.
- Почніть місити тісто руками, змащеними олією, додаючи борошно за потребою до отримання однорідного, гладкого, але дуже м'якого тіста. Накрийте тісто і залиште на 1-1.5 години для підйому.
- Розкладіть тісто по формам, заповнюючи їх на третину, і залиште на 15 хвилин.
- Печіть в духовці, розігрітій до 180°С, 30-40 хвилин, до сухої шпажки.
Остудіть готові паски і прикрасьте на свій смак.
Нагадаємо, це буде найсмачніший пиріг у вашому житті: треба додати сиру та томатів
Також, Знай.ua писав про 100$ за пасочку: де в Україні продають найдорожчу святкову здобу