Важливою складовою підтримання здорового способу життя і контролю ваги є правильний графік харчування, зокрема час вечері.

Часто рекомендується уникати прийому їжі пізно ввечері, але не всі можуть слідувати пораді не їсти після 18:00 через насичений розклад.

Здорова їжа. Фото: Youtube
Здорова їжа. Фото: Youtube

Відома дієтологиня поділилася своїми рекомендаціями щодо оптимального часу для вечері, який допоможе уникнути набору зайвої ваги та сприятиме загальному благополуччю.

За її словами, вечеряти варто за 3-4 години до сну, що зумовлено роботою нашої гормональної та травної систем. Ввечері в організмі мають активізуватися "нічні гормони" - мелатонін і соматотропний гормон.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Здорове харчування. Фото Freepik
Здорове харчування. Фото Freepik

Вони відіграють ключову роль у використанні запасів жиру організмом. Гармонійна робота цих гормонів можлива лише при дотриманні певного режиму харчування та сну.

Згідно з рекомендаціями дієтологині, ідеальний час для сну - 23:00, а активність підшлункової залози має знижуватися не пізніше 21:00. Це допомагає забезпечити плавне зниження рівня інсуліну після вечері та нормалізацію глюкози в крові.

здорове харчування
здорове харчування

Враховуючи, що на перетравлення вечері потрібно приблизно 3-4 години, оптимальним часом для вечері вважається 20:00. Такий підхід рекомендується як людям, які прагнуть схуднути, так і тим, хто прагне зберегти здоров'я.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua після цього ви довго не захочете борщ і навіть окрошку: рецепт картопляного крем-супу від якого ще й худнуть

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, схуднути за 3 дні, як Софі Лорен: рецепт стрункості від легендарної актриси