Дієтологи радять скорочувати споживання хліба, а в деяких випадках повністю відмовитися від нього, адже на полицях супермаркетів досить складно знайти корисний продукт.

На щастя, є чудові альтернативи, які можна приготувати самостійно, а за смаком вони будуть навіть яскравішими за батон або чорний хліб. Одна з них – швидкий капустяний пиріг. Капуста дуже доступна і проста в приготуванні, а роблять з неї багато різних страв, включаючи пироги.

Зберігання капусти, скріншот з відео
Зберігання капусти, скріншот з відео

Цей рецепт займе мало часу і не обійдеться дорого, але в результаті ви отримаєте здорову та ситну заміну хлібу.

Інгредієнти для капустяного пирога:

Популярні новини зараз
Щоб отримувати пенсії, українцям потрібно терміново з'явитися у ПФУ: залишили лише 10 днів Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще
  • 300 г капусти
  • 200 мл кефіру
  • 120 г борошна
  • яйце
  • 50 г твердого сиру
  • пів чайної ложки розпушувача
  • сіль

Процес приготування, покроковий рецепт:

  1. Наріжте капусту, додайте до неї сіль і ретельно розімніть руками, щоб з'явився сік. В окремій мисці змішайте кефір, яйце та сіль, змішайте. Після цього додайте борошно і розпушувач і знову перемішайте.
  2. Додайте натертий твердий сир і капусту, добре перемішайте. Перемістіть тісто у форму. Запікайте протягом 40-45 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Капустяний пиріг, фото Pixabay
Капустяний пиріг, фото Pixabay

Нагадаємо про найкращий рецепт десерту для Великого посту: грушевий пиріг без яєць сподобається навіть дітям.

Раніше ми повідомляли, що смачніше за "бабусині" пиріжки: рецепт елітних бутербродів з сиром і цибулею.

Також стало відомо, що пісні рулетики з маком сподобаються більше ніж магазинні: рецепт для Великого посту.