Паштет люблять багато людей, але готують практично все по-своєму. У кожного є кулінарні секрети та переваги.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНу а якщо ви ще не маєте власних, можна приготувати звичайний курячий, але з цікавим доповненням у вигляді ягідного желе.
Поєднання паштету із солодкими ягодами подарує справжній гастрономічний екстаз, і не треба боятися експериментувати. Готується така страва дуже легко, а можна подавати і на сніданок, і на вечерю. Рецептом поділилася блогерка Валерія Велігура.
Інгредієнти для паштету:
- 2 цибулини
- 1 морквина
- 500 г курячої печінки
- 20 г вершкового масла
- сіль та чорний мелений перець
- 200 мл вершків 10-15% ⠀
Для ягідного желе:
- 5 г желатину
- 25 мл води
- 200 г будь-яких ягід (найкраще підходять чорна смородина та журавлина)
- 100 мл води
- 15 г цукру ⠀
Готовим паштет:
Цибулю обсмажуємо на олії до золотистого кольору, додаємо натерту моркву і смажимо ще кілька хвилин. Окремо до готовності смажимо промиту печінку 10 хвилин. В кінці додаємо сіль, перець, олію та перемішуємо. Повертаємо цибулю з морквою, заливаємо вершками, перемішуємо і гасимо під кришкою 5 хвилин. Пробиваємо блендером до однорідної маси та кладемо у формочки. ⠀
Ягідне желе:
Желатин заливаємо холодною водою на 15 хвилин.
Свіжі або розморожені ягоди з водою та цукром доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин. Перетираємо через сито, додаємо розтоплений желатин та перемішуємо. Трохи охолоджуємо та виливаємо зверху на паштет. Забираємо в холодильник на кілька годин.
Нагадаємо, що зовсім не складно, особливо якщо такий маленький: рецепт міні-киша для цікавого сніданку.
Раніше ми повідомляли, що скумбрія з овочами стане улюбленою стравою: секрети приготування.