У сучасному світі, де масове виробництво харчових продуктів стало нормою, важливо усвідомлювати потенційні загрози для нашого здоров'я, які можуть критися у звичних продуктах харчування .
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПротягом багатьох років дослідники наполегливо вивчали вплив промислово виготовлених продуктів на наше тіло і результати виявилися тривожними. Дієтолог Роб Хобсон, виходячи з досліджень, виділив кілька конкретних продуктів, які вважають особливо шкідливими здоров'ю. Про це повідомляє New York Post.
Серед них, зокрема, солодкі пластівці для сніданку. Хобсон пояснює, що висока концентрація цукру у поєднанні з м'якою текстурою створює ризик переїдання. Не менш небезпечні м'ясні делікатеси, такі як бекон, хот-доги, яловичина та салямі. Хоча ці продукти можуть бути джерелом білка, їх надмірне вживання збільшує небезпеку для здоров'я через високий вміст солі та жирів. Хобсон рекомендує замінити оброблене м'ясо білками рослинного походження або нежирним птахом.
Прості картопляні чіпси, незважаючи на їх популярність, також потрапили до списку хворих продуктів. Дієтолог радить вибирати прості солоні чіпси з меншою кількістю підсилювачів смаку та емульгаторів.
Сир, незважаючи на свої корисні властивості як джерело кальцію та білка, може приховувати небезпеку у вигляді емульгаторів, які надають йому бажаної текстури. Хобсон пропонує віддавати перевагу справжнім шматочкам сиру, таким як чеддер, фета або брі замість оброблених скибочок.
Газування також потрапило під приціл дієтолога, як і торти, кекси та інші десерти, які містять безліч насичених жирів та цукру.
Нагадаємо, це переверне ваше уявлення про харчування: 7 причин щодня пити смузі.
Як повідомляв "Знай.uа", неприємні наслідки гарантовані: які продукти небезпечно поєднувати зі смаженою картоплею
Знай.uа писав, на що потрібно дивитися, коли вибираєш майонез у магазині: про це має знати кожен