Якщо у вас немає бажання довго стояти біля плити і морочитися з приготуванням, цей рецепт яблучного пирога для вас. Він не вимагає спеціальних навичок та багато часу, а випікається на сковороді.
Цей рецепт має безліч переваг, а результат виходить неймовірним. Такого пирога з головою вистачить на всіх членів родини та організацію гостей.
Інгредієнти:
Яблуко 2 шт
Вода 20 мл
Сік лимону 20 мл
Молота кориця 10 г
Цукор 10 г
Сметана 200 гр
Вершкове масло для начинки 30 г
Вершкове масло для тіста 50 г
Борошно 130 г
Як приготувати:
Яблука розріжте навпіл, видаліть начинки і наріжте великими часточками, але шкірку залиште. На сковороді розтопіть вершкове масло|мастило|, закиньте яблука. Полийте яблука соком лимона та водою, присипте цукром та меленою корицею, перемішайте. Смажте їх в маслі 5 хвилин до м'якості та легкої рум'яності.
У глибоку ємність вбийте яйце, всипте цукровий пісок, ретельно розколоти віночком до однорідності. Додайте сметану кімнатної температури та м'яке вершкове масло, перемішайте віночком. Борошно просійте через сито, всипте в основний склад.
Тісто старанно перемішайте, грудочки видаліть за допомогою занурювального блендера. Якщо тісто вийде дуже густим, влийте 20 мл. молока. Отриманим тестом залийте яблука у сковороді, рівномірно розрівняйте його лопаткою.
Вогонь зробіть мінімальним, готуйте пиріг під кришкою 10-12 хвилин. Тісто має добре підвестися. Потім за допомогою кількох лопаток чи тарілки переверніть його на інший бік, смажте ще 5-7 хвилин під кришкою. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.