У деяких випадках досвідчені кухарі радять у каструлю з готовим рисом класти сухар чи просто шматок чорного хліба. І пояснення тут дуже просте.

Адже саме таким чином можна виправити не зовсім вдало приготовлений рис, наприклад кашу чи плов.

Крупа, рис: фото recetin
Крупа, рис: фото recetin

Додавати до рису можна як свіжий чорний хліб, так і сухарі або білий хліб різниці практично немає. Загалом цей метод дозволяє зварити смачніший рис або виправити невдало приготовлену страву.

Хліб. Фото: скрін youtube
Хліб. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Навіщо в каструлю з рисом класти хліб:

  1. Скибочка хліба або батона, або навіть сухар може впоратися з неприємним запахом. Адже всі хлібобулочні вироби вбирають сторонні запахи та смак. А у випадку з рисом гарнір стає смачнішим і апетитнішим.
  2. Також хліб кладуть у каструлю, якщо рис почав підгоряти біля фінальної стадії приготування страви. Його тримають у каструлі з крупою протягом 5-10 хвилин, а потім виймають. В результаті чорт, що підгорів, не гіркуватиме.
  3. Іноді страва може зіпсувати конденсат під кришкою. Тож від зайвої вологи врятувати може хліб чи сухарі. В цьому випадку в рис поміщають тарілку, в яку кладуть кілька шматочків хліба та закривають блюдо кришкою на 5-10 хвилин.
  4. Також ця порада допоможе варіант, коли крупа вже готова, а вода ще випарувалася не повністю.

Приготування рису, кадр з відео
Приготування рису, кадр з відео

Нагадаємо, що аромат "крутонів" унюхає весь під'їзд: рецепт домашніх сухариків із сиром у духовці.

Раніше ми повідомляли, що доки не розпочався Великий піст, спробуйте цю смакоту: рецепт справжнього козацького кулішу.

Також стало відомо, що ніжніший тільки травневий сон: швидкий рецепт млинців на йогурті.