Київська перепічка є символом гастронома столиці, який має багату історію, а також популярність серед місцевих і туристів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПо суті, це звичайна сосиска в дріжджовому тісті, обсмажена у фритюрі, тож ніякої кулінарної таємниці немає. Приготувати його можна самостійно, в домашніх умовах.
Навіть незважаючи на те, що зараз скрізь популяризують здорове харчування, відмовитися від таких знаменитих ласощів майже неможливо. Іноді все ж варто пестити себе, тим більше її рецепт гранично простий, а підказав його Володимир Ярославський з "МастерШеф".
Інгредієнти:
- Тепла вода – 350 мл
- Цукор – 40 г
- Дріжджі сухі – 10 г
- Борошно – 530 г
- Сіль – 10 г
- Сосиски для начинки. Їхня кількість залежить від того, скільки тесту ви замішаєте.
Як приготувати:
- У теплій воді, не вище 38 градусів, розчинити цукор та дріжджі. Дати постояти 15-17 хвилин.
- Додати|добавляти| просіяне борошно, сіль|соль| і замісити тісто.
- Залишити у теплому місці на годину, щоб воно піднялося.
- Обім'яти тісто та сформувати 13-14 шматочків по 70 грамів. Надати прямокутну форму.
- Загорнути сосиски в тісто, добре скріпити краї, як на вареники. Залишити в теплому місці, поки тісто не підніметься у 2,5 рази.
- Олія без запаху нагріти до 180 градусів. Обсмажити приблизно по хвилині з кожного боку до рум'яного кольору.
- Перекласти на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.
Нагадаємо, що аромат "крутонів" унюхає весь під'їзд: рецепт домашніх сухариків із сиром у духовці.
Раніше ми повідомляли, що доки не розпочався Великий піст, спробуйте цю смакоту: рецепт справжнього козацького кулішу.
Також стало відомо, що ніжніший тільки травневий сон: швидкий рецепт млинців на йогурті.