Київська перепічка є символом гастронома столиці, який має багату історію, а також популярність серед місцевих і туристів.

По суті, це звичайна сосиска в дріжджовому тісті, обсмажена у фритюрі, тож ніякої кулінарної таємниці немає. Приготувати його можна самостійно, в домашніх умовах.

Київська перепічка, фото kyiv-city
Київська перепічка, фото kyiv-city

Навіть незважаючи на те, що зараз скрізь популяризують здорове харчування, відмовитися від таких знаменитих ласощів майже неможливо. Іноді все ж варто пестити себе, тим більше її рецепт гранично простий, а підказав його Володимир Ярославський з "МастерШеф".

Інгредієнти:

  • Тепла вода – 350 мл
  • Цукор – 40 г
  • Дріжджі сухі – 10 г
  • Борошно – 530 г
  • Сіль – 10 г
  • Сосиски для начинки. Їхня кількість залежить від того, скільки тесту ви замішаєте.

Київська перепічка, фото kiev.vgorode
Київська перепічка, фото kiev.vgorode

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах
Показати ще

Як приготувати:

  1. У теплій воді, не вище 38 градусів, розчинити цукор та дріжджі. Дати постояти 15-17 хвилин.
  2. Додати|добавляти| просіяне борошно, сіль|соль| і замісити тісто.
  3. Залишити у теплому місці на годину, щоб воно піднялося.
  4. Обім'яти тісто та сформувати 13-14 шматочків по 70 грамів. Надати прямокутну форму.
  5. Загорнути сосиски в тісто, добре скріпити краї, як на вареники. Залишити в теплому місці, поки тісто не підніметься у 2,5 рази.
  6. Олія без запаху нагріти до 180 градусів. Обсмажити приблизно по хвилині з кожного боку до рум'яного кольору.
  7. Перекласти на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.

Київська перепічка, фото kiev.vgorode
Київська перепічка, фото kiev.vgorode

Нагадаємо, що аромат "крутонів" унюхає весь під'їзд: рецепт домашніх сухариків із сиром у духовці.

Раніше ми повідомляли, що доки не розпочався Великий піст, спробуйте цю смакоту: рецепт справжнього козацького кулішу.

Також стало відомо, що ніжніший тільки травневий сон: швидкий рецепт млинців на йогурті.