У гонитві за продуктами здорового харчування, які прийшли до нас з-за кордону, не помічаємо, що поряд є не менш корисні продукти та ще набагато дешевше.

Наприклад, насіння чиа не краще за насіння українського льону, корисний батат можна замінити картоплею або гарбузом, а дороге кіноа – звичайнісінькою гречкою.

Насіння льону. Фото: Youtube
Насіння льону. Фото: Youtube

Насіння чіа – дуже корисне

У них багато жирних кислот та рослинного білка, клітковини та кальцію. Такий самий склад і корисні властивості у насіння льону. У їхньому складі три види цінних поліненасичених жирних кислот (Омега-3, Омега-6 та Омега-9). Їх правильний баланс необхідний всім процесів життєдіяльності людського організму. За вмістом Омега-3 насіння льону перевершують усі харчові рослинні олії (цієї кислоти в насінні льону втричі більше, ніж у риб'ячому жирі).

У кіно багато фолієвої кислоти

Клітковини, мінералів, вітамінів групи В та рослинного білка. Кіно можна сміливо замінювати гречкою. Її харчова цінність змінюється, це міф. Гречка - це також джерело клітковини, має низький глікемічний індекс, вона не містить глютена, тому легко засвоюється.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Гарбузове насіння не гірше за авокадо

По-перше – воно дешевше. Незважаючи на те, що гарбузове насіння вдвічі калорійніше, у ньому, наприклад, кальцію втричі більше, а магнію – у тридцять більше, ніж в авокадо. Приблизно 50 г авокадо можна замінити 30 г гарбузового насіння.

Скриншот: дешеві відповідники
Скриншот: дешеві відповідники

Нагадаємо, що всі українці використовують цей інгредієнт у супах – але чомусь він дуже небезпечний.

Раніше ми повідомляли, що навіщо до гречки додавати часник та імбир: секрети приготування крупи, про які ви не знали.