У гонитві за продуктами здорового харчування, які прийшли до нас з-за кордону, не помічаємо, що поряд є не менш корисні продукти та ще набагато дешевше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНаприклад, насіння чиа не краще за насіння українського льону, корисний батат можна замінити картоплею або гарбузом, а дороге кіноа – звичайнісінькою гречкою.
Насіння чіа – дуже корисне
У них багато жирних кислот та рослинного білка, клітковини та кальцію. Такий самий склад і корисні властивості у насіння льону. У їхньому складі три види цінних поліненасичених жирних кислот (Омега-3, Омега-6 та Омега-9). Їх правильний баланс необхідний всім процесів життєдіяльності людського організму. За вмістом Омега-3 насіння льону перевершують усі харчові рослинні олії (цієї кислоти в насінні льону втричі більше, ніж у риб'ячому жирі).
У кіно багато фолієвої кислоти
Клітковини, мінералів, вітамінів групи В та рослинного білка. Кіно можна сміливо замінювати гречкою. Її харчова цінність змінюється, це міф. Гречка - це також джерело клітковини, має низький глікемічний індекс, вона не містить глютена, тому легко засвоюється.
Гарбузове насіння не гірше за авокадо
По-перше – воно дешевше. Незважаючи на те, що гарбузове насіння вдвічі калорійніше, у ньому, наприклад, кальцію втричі більше, а магнію – у тридцять більше, ніж в авокадо. Приблизно 50 г авокадо можна замінити 30 г гарбузового насіння.
Нагадаємо, що всі українці використовують цей інгредієнт у супах – але чомусь він дуже небезпечний.
Раніше ми повідомляли, що навіщо до гречки додавати часник та імбир: секрети приготування крупи, про які ви не знали.