Для всіх, хто дотримується пост, пропонуємо спробувати рецепт кексу, який готується без молока і яєць.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей кекс виходить м'яким, ніжним та пористим. А за бажання чорнослив у рецепті можна замінити на курагу чи родзинки.
Інгредієнти:
- 150 мл масла;
- 150 г цукру;
- 4 ст. л. меду;
- 300 мл завареного чорного чаю з бергамотом;
- 2 ч. л. тертого свіжого імбиру;
- 1 ч. л. меленого імбиру;
- 0,5 ч. л. меленого кардамону;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- щіпка мускатного горіха;
- 1 ч. л. соди;
- дрібка солі;
- 150 г чорносливу;
- 300 г борошна;
- цукрова пудра для оздоблення.
Приготування імбирного кексу
Для початку потрібно змішати мед, олію, цукор і дрібку солі. Далі поставте цю масу на вогонь та нагрійте до розчинення цукру та меду. Після цього влийте чай і всипте соду - маса повинна побіліти, спінитися і збільшитися в обсязі.
Далі трьом на тертці імбир. Чорнослив запарюємо окропом, потім нарізаємо шматочками. Спеції потрібно змішати з борошном, що просіює, і ретельно перемішати.
Тепер влийте рідкі складові в сухі та ретельно перемішайте. В результаті у вас має вийти тісто середньої густини. Потім додайте в тісто чорнослив та тертий імбир. Вилийте тісто у форму та випікайте близько години при 150-160 ºС.
Нагадаємо, що вашим млинцям не буде рівних на Масляниці: рецепт незвичайної начинки з грибами та горіхами.
Раніше ми повідомляли, що навіщо до гречки додавати часник та імбир: секрети приготування крупи, про які ви не знали.