Відома кухарка Ліза Глинська поділилася рецептом смачних картопляних зразок з грибами для посту.

Глинська запропонувала приготувати пісні картопляні зрази із грибами. Рецептом дівчина поділилася в Instagram.

Рецепт Лізи Глінської, зрази. Фото: Instagram
Рецепт Лізи Глінської, зрази. Фото: Instagram

Для цього слід мати картоплю, цибулю, гриби, олію та крохмаль. Також для обвалення – манну крупу або панірувальні сухарі.

На картопляне тісто:

  • 1 кг картоплі (6-8 штук)
  • сіль
  • 40 г кукурудзяного крохмалю (4 ч. л.)
  • 60 мл картопляного бульйону (4 ст. л.)

Для грибної начинки:

  • 300 г грибів (8-9 шт)
  • 1 цибулина
  • сіль
  • перець
  • олія для смаження
  • манна крупа або сухарі для паніровки

Спочатку слід приготувати картопляне тісто.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Показати ще

Рецепт Лізи Глінської, зрази. Фото: Instagram
Рецепт Лізи Глінської, зрази. Фото: Instagram

Для цього чистимо, ріжемо і варимо картоплю до готовності в підсоленій воді. З відвареної картоплі зливаємо картопляний бульйон. Половину слід залишити приблизно 100 мл. Робимо картопляне пюре. Перекладаємо картоплю в миску і додаємо кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.

Рецепт Лізи Глінської. Фото: Instagram
Рецепт Лізи Глінської. Фото: Instagram

Тепер можна додати трохи бульйону і все ретельно перемішуємо. Беремо шматочок тіста до рук, якщо воно еластично і не липне, значить тісто готове і його можна використовувати.

Для начинки нарізаємо гриби та цибулю та обсмажуємо сковороду з невеликою кількістю олії. Додаємо сіль та перець, перемішуємо. Знімаємо з плити та відставляємо до охолодження.

Зрази формуємо та обвалюємо в панірувальних сухарях. Щоб тісто не липло до рук – мийте руки водою після кожного разу, так легше буде працювати з тестом. Обсмажуємо зрази з обох боків на олії до золотистої скоринки. Дайте їм охолонути і насолоджуйтесь.

Нагадаємо, що вашим млинцям не буде рівних на Масляниці: рецепт незвичайної начинки з грибами та горіхами.

Раніше ми повідомляли, що навіщо до гречки додавати часник та імбир: секрети приготування крупи, про які ви не знали.