Відома кухарка Ліза Глинська поділилася рецептом смачних картопляних зразок з грибами для посту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГлинська запропонувала приготувати пісні картопляні зрази із грибами. Рецептом дівчина поділилася в
Для цього слід мати картоплю, цибулю, гриби, олію та крохмаль. Також для обвалення – манну крупу або панірувальні сухарі.
На картопляне тісто:
- 1 кг картоплі (6-8 штук)
- сіль
- 40 г кукурудзяного крохмалю (4 ч. л.)
- 60 мл картопляного бульйону (4 ст. л.)
Для грибної начинки:
- 300 г грибів (8-9 шт)
- 1 цибулина
- сіль
- перець
- олія для смаження
- манна крупа або сухарі для паніровки
Спочатку слід приготувати картопляне тісто.
Для цього чистимо, ріжемо і варимо картоплю до готовності в підсоленій воді. З відвареної картоплі зливаємо картопляний бульйон. Половину слід залишити приблизно 100 мл. Робимо картопляне пюре. Перекладаємо картоплю в миску і додаємо кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.
Тепер можна додати трохи бульйону і все ретельно перемішуємо. Беремо шматочок тіста до рук, якщо воно еластично і не липне, значить тісто готове і його можна використовувати.
Для начинки нарізаємо гриби та цибулю та обсмажуємо сковороду з невеликою кількістю олії. Додаємо сіль та перець, перемішуємо. Знімаємо з плити та відставляємо до охолодження.
Зрази формуємо та обвалюємо в панірувальних сухарях. Щоб тісто не липло до рук – мийте руки водою після кожного разу, так легше буде працювати з тестом. Обсмажуємо зрази з обох боків на олії до золотистої скоринки. Дайте їм охолонути і насолоджуйтесь.
Нагадаємо, що вашим млинцям не буде рівних на Масляниці: рецепт незвичайної начинки з грибами та горіхами.
Раніше ми повідомляли, що навіщо до гречки додавати часник та імбир: секрети приготування крупи, про які ви не знали.