Кожна господиня робить начинку для млинців по-своєму, відштовхуючись від переваг сім'ї. Одним із найсмачніших та універсальних варіантів є гриби, які особливо люблять ті, хто не їсть м'ясо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗробити грибну начинку для млинців дуже просто, а ось доповнити смак можна горіхами та сирно-сметанним соусом. І тоді виходить незвичайна страва, яку навіть можна подати на стіл із нагоди свят.
Інгредієнти для млинців:
- борошно – 100 г;
- молоко - 250 мл;
- яйця – 1 шт.;
- цукор – 1 чайна ложка;
- соняшникова олія – 1 ст.л.;
- сіль - щіпка.
Інгредієнти для начинки:
- гриби – 200 г;
- волоські горіхи – 100 г;
- сир – 100 г;
- сметана – 150 г;
- мука - 1 ст.л.;
- вершкове масло - 50 г;
- сіль, перець, спеції на смак.
Приготування:
- Спочатку потрібно приготувати тісто на млинці. Молоко та яйця повинні бути кімнатної температури, щоб тісто було однорідним. Збити яйця з молоком, сіллю та цукром. Вмішати в тісто борошно і влити олію.
- Розігріти сковороду і трохи змастити олією. Налити половину ополоника тіста і розподілити по всій сковороді. Посмажити млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Готові млинці накрийте кришкою від сковороди або плівкою, щоб краї не обвітрілися.
- Для начинки дрібно нарізати гриби. Рекомендується взяти кілька різних видів грибів. Обсмажити гриби на вершковому маслі до готовності (приблизно 10 хвилин). Гриби натерти на великій тертці. Змішати гриби з горіхами, борошном, половиною сиру та 100 г сметани. Посолити та поперчити начинку за смаком. Наповнити начинкою млинці.
- Змастити олією форму для випікання. Викласти млинці у форму в ряд. Змастити млинці 50 г сметани та посипати другою половиною сиру. Запікати млинці під сирною скоринкою в духовці за 180 градусів 15 хвилин.
Нагадаємо, що якраз іде похолодання: рецепт безалкогольного кавового глінтвейну, який зігріє вас у березні.
Раніше ми повідомляли, що залиши драники на травень: готуємо картопляні млинці із зеленню.