У зрілому віці організм схильний до природних процесів, які можуть негативно позначатися на здоров'ї та самопочутті людини.

Зокрема, у людей похилого віку часто спостерігається недостатність харчування або синдром мальнутриції – небезпечна патологія, що призводить до втрати м'язової маси, руйнування кісткової тканини, когнітивних розладів та уповільнення одужання після хвороб.

Гірчиця, фото: Знай.ua
Гірчиця, фото: Знай.ua

Щоб запобігти цим негативним наслідкам, слід звернути увагу на продукти, корисні для організму літньої людини. Зокрема, гірчиця має низку переваг. Вона покращує апетит та травлення. Адже людям похилого віку часто не вистачає апетиту, що погіршує харчування. Насіння гірчиці стимулює виділення шлункового соку, жовчі та інших травних ферментів.

Ще гірчиця має протизапальну та антиоксидантну дію. Вона багата сполуками, які нейтралізують вільні радикали та запалення в організмі. А це корисно для профілактики багатьох вікових недуг.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Гірчиця, фото з вільних джерел
Гірчиця, фото з вільних джерел

Крім того, цей продукт зміцнює імунітет, підвищуючи опірність інфекцій та вірусів. Адже люди похилого віку більш схильні до різних захворювань через ослаблений імунітет. За рахунок жовчогінної дії уповільнює утворення каменів у жовчному міхурі, що також є актуальним для літніх.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, перш ніж готувати – спочатку правильно розморозьте: секрети підготовки фаршу

Як повідомляв "Знай.ua", не помутніє і буде дуже смачним: правила приготування рибного бульйону

Знай.ua писав, мільйонер пояснив, чому люди з грошима все частіше голодують аж 10 днів