Хоча досить складно зіпсувати таку просту страву, як яєчня, проте досить часто вона виходить не надто смачною і не завжди приємною на вигляд.

На щастя, цього можна легко уникнути, дотримуючись кількох простих правил.

Яйця, скріншот
Яйця, скріншот

Є помилки, які зможуть погіршити якість їжі. І найчастіше їх допускають через поспіх. Тому варто взяти ці корисні поради до уваги, щоб наступного разу страва вийшла ідеальною.

Яких помилок не слід припускатися при смаженні яєць:

1. Смаження холодних яєць

Рекомендується діставати яйця з холодильника за 15-30 хвилин до приготування. Така проста дія допомагає прогрітися продукту до комфортної кімнатної температури. В результаті яйця кімнатної температури краще смажаться. Крім того, це допомагає смаковим якостям краще розкритися.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

2. Биття яєць про сковороду

Дуже часто перед приготуванням яйця розбивають просто про посуд, навіть не замислюючись, що в результаті навіть невеликі шматочки шкаралупи можуть потрапити в яєчню. Тому слід спочатку розбити яйця в окремій посудині і потім відправити їх на сковорідку.

3. Жарка на холодній сковороді

Уникайте цієї помилки, якщо ви не хочете, щоб блюдо липло до поверхні сковорідки. Крім того, продукт все одно прожариться нерівномірно, а якість такої яєчні буде не найкращою.

сирі яйця, фото: совкусом
сирі яйця, фото: sovkusom

Нагадаємо, що ніжний, як хмаринка: рецепт вершкового десерту з шоколадним печивом.

Раніше ми повідомляли, що в "Маку" та "КФС" так не зроблять: рецепт соковитого домашнього бургера.

Також не зайвим буде сніданок, ніж тільки хмари раю: готуємо омлет-суфле за сучасним рецептом.