Хоча досить складно зіпсувати таку просту страву, як яєчня, проте досить часто вона виходить не надто смачною і не завжди приємною на вигляд.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа щастя, цього можна легко уникнути, дотримуючись кількох простих правил.
Є помилки, які зможуть погіршити якість їжі. І найчастіше їх допускають через поспіх. Тому варто взяти ці корисні поради до уваги, щоб наступного разу страва вийшла ідеальною.
Яких помилок не слід припускатися при смаженні яєць:
1. Смаження холодних яєць
Рекомендується діставати яйця з холодильника за 15-30 хвилин до приготування. Така проста дія допомагає прогрітися продукту до комфортної кімнатної температури. В результаті яйця кімнатної температури краще смажаться. Крім того, це допомагає смаковим якостям краще розкритися.
2. Биття яєць про сковороду
Дуже часто перед приготуванням яйця розбивають просто про посуд, навіть не замислюючись, що в результаті навіть невеликі шматочки шкаралупи можуть потрапити в яєчню. Тому слід спочатку розбити яйця в окремій посудині і потім відправити їх на сковорідку.
3. Жарка на холодній сковороді
Уникайте цієї помилки, якщо ви не хочете, щоб блюдо липло до поверхні сковорідки. Крім того, продукт все одно прожариться нерівномірно, а якість такої яєчні буде не найкращою.
Нагадаємо, що ніжний, як хмаринка: рецепт вершкового десерту з шоколадним печивом.
Раніше ми повідомляли, що в "Маку" та "КФС" так не зроблять: рецепт соковитого домашнього бургера.
Також не зайвим буде сніданок, ніж тільки хмари раю: готуємо омлет-суфле за сучасним рецептом.