Є чимало смачних страв, які готують із гороху – супи, пюре, котлети. І не дарма, адже це не лише бюджетний продукт, а й корисний.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ ньому містяться різні вітаміни, крохмаль, каротин, клітковина. Плюс до всього горох багатий на макро- та мікроелементи.
Досвідчені господині знають, що горох не рекомендується готувати без попереднього замочування. Насамперед це зменшує час його готування. М'який горох вариться швидше ніж сухий.
Така проста кулінарна хитрість впливає на смак, а поживні речовини в той же час краще засвоюються. У процесі замочування гороху утворюються ферменти, які сприяють розщепленню складних вуглеводів та білків, роблячи їх доступнішими для організму.
Як замочити горох:
- Відберіть і промийте горох, видаляючи всі непридатні або пошкоджені зерна.
- Перекладіть горох у велику ємність і залийте водою. Зазвичай на 1 склянку гороху потрібно 3 склянки води.
- Залишіть горох на кілька годин або на ніч, щоб він добре просочився водою.
- Після замочування воду потрібно злити і промити горох під проточною водою, перш ніж приступати до приготування.
Після замочування гороху він стане м'якшим і швидше звариться, що спростить його використання під час приготування різних страв.
Ніжний , як хмаринка : рецепт вершкового десерту з шоколадним печивом.
Раніше ми повідомляли, що в "Маку" та "КФС" так не зроблять: рецепт соковитого домашнього бургера.
Також не зайвим буде сніданок, ніж тільки хмари раю: готуємо омлет-суфле за сучасним рецептом.