На приготування класичного торта "Наполеон" потрібно витрачати багато часу та зусиль. Чудовою альтернативою такому десерту стане тістечко з листкового тіста з заварним кремом, яке має таку ж саму назву, що і всім відомий тортик.

Його нескладним рецептом поділилась фуд-блогерка Ірина Дімітрова на своїй сторінці в Instagram.

Тістечко "Наполеон". Фото: Instagram
Тістечко "Наполеон". Фото: Instagram

Для приготування тістечок нам знадобиться:

  • 500 г листкового тіста
  • 500 мл молока
  • 2 яйця
  • 1/4 ч л солі
  • 120 г цукру
  • 40 кукурудзяного крохмалю
  • 50 г вершкового масла
  • ванілін на кінчику ножа
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Листкове тісто розморожуємо і розрізаємо на 8—10 однакових квадратів. Випікаємо в духовці приблизно 15 хвилин при температурі 180 °.

Тістечко "Наполеон". Фото: Instagram
Тістечко "Наполеон". Фото: Instagram

Поки листкові квадрати теплі розбираємо кожен з них на 3 шари й даємо охолонути.

Для крема підігріваємо молоко майже до кипіння. В окрему миску вбиваємо 2 яйця, додаємо сіль і цукор.

Тістечко "Наполеон". Фото: Instagram
Тістечко "Наполеон". Фото: Instagram

Збиваємо все до однорідності. Додаємо кукурудзяний крохмаль і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

Тоненькою цівкою вливаємо приблизно третину молока в яєчну масу, постійно помішуючи, щоб яйце не згорнулася.

Масу переливаємо назад в молоко теж тоненькою цівкою і постійно помішуючи.

Тістечко "Наполеон". Фото: Instagram
Тістечко "Наполеон". Фото: Instagram

На малому вогні, постійно помішуючи, доводимо крем до загустіння. Знімаємо з вогню і в гарячий крем додаємо масло і трішки ваніліну. Накриваємо крем плівкою в контакт даємо добре охолонути.

Збираємо тістечка. На 1-й і 2-й шар наносимо заварний крем, накриваємо верхнім шаром. Готові тістечка принципами цукровою пудрою.

Смачного!

Нагадаємо, онуки навіть не помітять різниці: рецепт домашньої "коли" з цикорію та сиропу.

Раніше повідомлялося, майже як "Мурашник": рецепт легендарного торта з кукурудзяних паличок - потрібно лише 30 хвилин.

Також, найсмачніші млинці з особливим інгредієнтом, які любила Єлизавета II.