Одним із найпопулярніших тортів є медовик, але на випікання тих самих коржів у духовці йде дуже багато часу. На щастя для господарок, вже давно є спрощений рецепт.

Перевага рецепту полягає в тому, що коржі на торт випікаються на сковороді, що дуже економить час. І такі ласощі однозначно вийде навіть у недосвідчених кулінарів.

Медовик, фото cookingmum
Медовик, фото cookingmum

Інгредієнти для тесту:

  • борошно – 400 г;
  • мед – 60 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана - 2 ст.л.;
  • цукор – 150 г;
  • сода – 0.5 ч.л.

Для крему:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще
  • сметана – 600 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г.

Приготування:

Вершкове масло для тіста нарізати кубиками, змішати з медом і цукром. На паровій бані нагріти суміш, поки масло і цукор повністю на розтануть. Кип'ятити суміш не потрібно.

Прибрати з вогню та додати в суміш соду. Залишити на 5 хвилин - на суміші має з'явитися піна. Ввести в суміш яйця по одному і розмішати віночком. Потім додати в тісто сметану і знову розмішати.

В кінці додати борошно і замісити ложкою м'яке однорідне тісто. Поставити миску з тістом в холодильник на пару годин або на ніч.

Процес приготування медовика, кадр з відео
Процес приготування медовика, кадр з відео

Для крему сметану збити віночком із цукром та ваніллю. Якщо крем вийшов дуже рідким, то в нього можна додати трохи загусника для сметани.

Тісто розкотити в ковбаску та розділити на 6-8 однакових частин. Кожну частину тіста розкачати в тонке коло, яке підходить за розміром для сковороди. Кожен корж викласти на гарячу сковороду та пекти по 2-3 хвилини з кожного боку.

Готові коржі обрізати до однакового розміру – для цього можна обрізати їх за контуром тарілки. Обрізки від коржів обсмажити на сковороді 3-4 хвилини та остудити. Подрібнити обрізки в крихту ножем чи блендером. Усі коржі для медовика змастити сметанним кремом, а потім посипати торт зверху та збоку крихтою.

Медовик, фото kefir.od
Медовик, фото kefir.od

Нагадаємо, що майже як "Мурашник": рецепт легендарного торта з кукурудзяних паличок - потрібно всього 30 хвилин.

Раніше ми повідомляли про найсмачніші млинці з особливим інгредієнтом, які любила Єлизавета ІІ.