Він розбавить холодні вечори, а близькі будуть у захваті. Цей пиріг є справжньою знахідкою для тих, хто любить поєднання апельсина з випічкою, а також дотримується веганського способу життя.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
На підготовку піде всього 20 хвилин, а сам процес приготування - 25. З цієї кількості продуктів вийде 8-10 порцій пирога.
Інгредієнти:
- Цукор - 100 г
- Родзинки без кісточки - 80-100 г
- Горіхи очищені (волоський горіх, горіх кешью, фісташки) - 125-150 г
- Олія - 100 мл
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Оцет столовий – 1 ст.л.
- Апельсин великого розміру – 2–3 шт.
- Борошно пшеничне - 400-500 г
- Спеція кориця мелена – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
Як приготувати:
1.Замочіть родзинки у воді на 15 хвилин. Дайте йому висохнути. Горіхи подрібніть у блендері чи ножем. У середню миску вилийте олію і в цю ж ємність після - цукор. Розмішайте. З апельсинів видавіть сік – близько 220 мл. Борошно просійте через сито.
2. У цукрово-олійну суміш перекладіть подрібнені горіхи та родзинки. Додати апельсиновий сік. Щоб тісто під час запікання піднялося, прямо над мискою з сумішшю погасіть в чайній ложці соду оцтом. Додайте просіяне борошно невеликими порціями.
3. Замісіть густе тісто. Перекладіть у змащену олією форму і випікайте 20-25 хвилин при 180 градусах. Посипте пиріг горіхами та цукровою пудрою.
Нагадаємо про картопляний пиріг по-селянськи - рецепт ідеальної страви, щоб наїстися всією родиною.
Раніше ми повідомляли, що розсіл від консервованого горошку не пропаде: рецепт домашнього майонезу до будь-якого салату.