Консервований горошок часто використовується для приготування страв, той самий легендарний салат "Олів'є" важко уявити без його додавання.

Звичайно, горошок продається в банках у розсолі, який більшість з нас просто зливає. Але йому знайшли дуже цікаве застосування.

Консервований горошок, фото irecommend
Консервований горошок, фото irecommend

Коли ви відкриєте чергову банку консервованого горошку, не поспішайте позбуватися розсолу, тому що на його основі можна зробити дуже смачний майонез.

Так як в розсолі від горошку, як і в інших бобових міститься багато білка, такий майонез вийде дуже поживним і корисним. Готується дуже просто, тому впорається будь-яка господиня. Тим більше, він підійде для тих, хто дотримується посту.

Популярні новини зараз
Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%
Показати ще

Зелений горошок, скріншот: YouTube
Зелений горошок, скріншот: YouTube

Інгредієнти на 400-450 г домашнього пісного майонезу:

  • рідина з-під банки квасолі або горошку – 140 мл;
  • 1 год. л. Сахара;
  • 1/2 год. л. рік;
  • 2 ч. л. лимонного соку;
  • 1/3 ч. л. гірчиці (готової),
  • 330 мл олії.

Процес приготування:

  1. Налийте рідину з горошку в чашу блендера, додайте цукор, гірчицю, сік лимона та олію. Слідкуйте за тим, щоб усі рідкісні складові були кімнатною температурою.
  2. Добре збийте суміш у блендері або міксером, поки соус не загусне. Перекладіть майонез у банку і зберігайте у холодильнику.

Домашній майонез, фото alimero
Домашній майонез, фото alimero

Нагадаємо, що вистачить тринькати гроші на склянки американо: домашній рецепт чайного напою латте.

Раніше ми повідомляли про смачний "смугастий" пиріг, для якого не потрібні яйця: рецепт для лінивих.

Також, не поспішайте викидати вчорашній хліб: ситний рецепт хрумких гарячих бутербродів з ковбасою та сиром.