Картопля та гречка - найулюбленіші гарніри українських сімей. Однак, дуже часто після прийому їжі вони залишаються.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ такому випадку можна приготувати смачний пиріг, де в начинку додати гречку та картоплю, що залишилася. Цим рецептом поділився фуд блогер на своїй сторінці Інстаграм.
Інгредієнти
Опара:
Борошно - 100 грамів
Тепла вода - 200 мл
Сухі дріжджі - ч.л.
Цукор - 1 ст. ложка
Тісто:
Борошно - 300 грамів
Олія - 2 ст. ложки
Сіль - щіпка
Начинка:
Картопля варена - 500-600 грамів
Варена гречка - 300 грамів
Цибуля + олія - 1 штуки
сіль, перець - за смаком.
Як приготувати:
Спочатку готуємо опару. Для цього змішуємо всі інгредієнти та залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Після цього додаємо борошно, сіль, замішуємо тісто та вливаємо соняшникову олію.
Для начинки зваріть картоплю та гречку. Цибулю поріжте кубиками та обсмажте до золотистого кольору. Змішайте гречку, картоплю, цибулю, сіль, перець та перемішайте до однорідності.
Розділіть тісто на дві частини: одна частина повинна складати 2/3 частину загальної маси.
Більшу частину тіста розкатайте, перекладіть в форму та сформуйте бортики в 2 см. Викладіть начинку та накрийте розкатаним тістом.
Готовий пиріг змажте збитим з сіллю яйцем.
Випікати потрібно при температурі 170 градусів 40 хвилин.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, якщо шкода купувати свинину, зроби ці відбивні із селери: гарненько попрацюй молоточком
Раніше портал Знай інформував, не поспішайте викидати вчорашній хліб: ситний рецепт хрустких гарячих бутербродів із ковбасою та сиром
Також наш портал повідомляв, найсмачніший "смугастий" пиріг, для якого не потрібні яйця: рецепт для лінивих