Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився смачним рецептом давно забутих хрустких вергунів. Ця страва сподобається всім, адже для багатьох вона є справжнім смаком дитинства.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"З хрусткими вергунами я познайомився у Полтаві, коли навчався у технікумі, років у 15. Але рецепт з часом забув, про те дуже хотів відновити, бо це враження з дитинства мене не полишало. Я лише пам’ятав що там сметана, горілка та яйця й, звісно, борошно", – написав він під своїм рецептом.
Тож для приготування вергунів нам знадобиться:
- Яйця – 12 штуки;
- Сіль, цукор – дрібка;
- Сметана домашня (якщо немає, можна магазинну, але жирну) – 100 грамів;
- Горілка – 30 грамів;
- Борошно – 270-330 грамів;
- Олія соняшникова (для смаження) – 500 грамів;
- Цукрова пудра – 100 грамів.
Як приготувати вергуни
Яйця змішайте з сіллю, цукром, горілкою та сметаною. Додайте туди борошно та замішуємо тісто. Якщо не знайшлось жирної сметани, або вона не така – додайте трішки вершкового масла, воно надасть необхідного смаку. Але не більше 30 грамів. Воно повинне вийти не надто м’яким, але і не тугим. Після замісу дати тісту відпочити протягом 30 хвилин у холодильнику. Після цього його потрібно тоненько розкачувати. За необхідності по-тихеньку можна додавати борошно, але все ж слідкуйте за консистенцією.
Тісто ріжемо ромбиками, в середині розріз, через який протягуємо куточок. На пательню, або сотейник виливаємо олію та гріємо її. Вергуни смажити за принципом фритюру. Готовий виріб повинний бути золотистий та хрумкий. Перед подачею варто посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, швидка запіканка для смачного сніданку: рецепт без цукру, сковорідки та інших морок
Раніше наш портал інформував, прибираємо неприємний запах в будинку: як зробити аромадифузор своїми руками
Також портал Знай повідомляв, експрес-обід: куряча печінка з яблуками у вершковому соусі за 30 хвилин