Оскільки страви з рису чудово поєднуються з рибою, м'ясом, овочами та фруктами, то вона є однією з найпопулярніших каш на столах українців.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБільше того, рис приготувати зовсім не складно, проте іноді трапляється так, що він безнадійно злипається і виходить неапетитним.
Тому метою кухарів є отримання смачного розсипчастого рису для приготування різноманітних страв, наприклад плову, супів або додавання в салати.
Як смачно зварити рис.
Насамперед, запам'ятайте, що для кожного сорту рису існують свої пропорції та час приготування. Наприклад, довгий рис варять у воді приблизно 20 хвилин із розрахунку 200 г продукту на 450 мл води. У той же час для короткого рису достатньо взяти 400 мл води, а для коричневого – 500-560 мл води.
Також прийміть до уваги, що рівень води в каструлі повинен бути на 2,5 см вище за рівень рису. Для кращого результату для варіння рису використовують чавунний посуд із товстим дном.
У той же час тонкостінні каструлі непрактичні, адже вони прогріваються нерівномірно і рис внизу може підгоріти, а зверху крупа залишиться сирою. Крім того, для гарного вигляду, аромату та пряного смаку в каструлю при варінні рису додають спеції. Це, наприклад, може бути куркума, паприка, мускатний горіх.
Нагадаємо, що вийде і поласувати і заощадити: як бюджетно приготувати котлети по-київськи.
Раніше ми повідомляли, що робити, якщо пригоріла гречка: 3 простих лайфхаки для тих, хто "проморгав" 15 хвилин варіння.