Одним із найпопулярніших видів випічки вважаються кекси, які настільки прості у приготуванні, що з ними впорається будь-яка господиня та господар.

Це унікальні ласощі, які підійдуть на будь-який випадок і стіл. Є максимальний легкий і бюджетний рецепт приготування шоколадних кексів на кефірі, на який піде максимум 40 хвилин, і це з урахуванням випікання в духовці. Виходять вони повітряні, пишні та дуже смачні. Весь секрет у тому, що готуються кекси на кефірі.

Кефір, фото championat
Кефір, фото championat

Інгредієнти на 12 шоколадних кексів:

  • борошно - 170 г
  • цукор – 150 г
  • сода - 1 ч. л.
  • какао - 30 гр
  • кефір - 200 мл
  • яйце – 1 шт.
  • олія рослинна – 80 мл

Процеси приготування, покроково:

  1. З'єднайте борошно, що просіює, і просіяне какао. Окремо з'єднайте яйце, цукор, ванільний цукор, кефір кімнатної температури, олію. Перемішайте віночком до однорідності.
  2. Додайте до рідких сухих інгредієнтів і замісіть рідке тісто, щоб не було грудочок.
  3. Випікайте тісто у паперових формах. Наповніть кожну форму на 2/3 і відправте кекси пектися в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно на 30 хвилин. Готову випічку посипте цукровою пудрою, коли кекси охолонуть.

Кекси на кефірі, фото sovetnika
Кекси на кефірі, фото sovetnika

Нагадаємо, що просто спробуйте з яблуками: унікальний рецепт українського борщу із "секретиком".

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що ось і є меню на 2 тижні: 4 відмінні рецепти корисних супів з того, що є в холодильнику.

Також стало відомо, що готуватимете знову і знову: рецепт торта "Кіндер Пінгві", який полюбить з першого шматочка.