Здавалося б, що приготувати картопляне пюре досить просто, але не завжди виходить таким смачним, як би того хотілося. Так у чому справа?

Виявляється, зіпсувати картопляне пюре не так вже й складно. Адже достатньо припуститися однієї з трьох помилок і ваша страва буде і не смачною, і навіть не корисною.

картопляне пюре, фото з вільних джерел
картопляне пюре, фото з вільних джерел

Тому варто запам'ятати, чого категорично не можна робити під час варіння пюре, щоб наступного разу картопля була смачною.

Три помилки, які припускаються при варінні картопляного пюре?

1. Не варто подрібнювати картоплю для пюре. Для цього страви краще вибирати картоплини середнього розміру і варити їх цілими, не ріжучи навіть навпіл. У такому випадку картопля збереже смак та поживні речовини, а також крохмалистість, що робить кремоподібним пюре.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

2. Не перебільшуйте з водою. Для приготування картопляного пюре достатньо налити стільки води, щоби картоплю ледве покрило. Краще навіть на палець не додати. А під час варіння пари допоможе картоплі зваритися повністю.

3. Також не варто забувати про сіль та прянощі. Їх потрібно додавати одразу, щоб картопля мала хороший смак, а не вийшла "безбарвною" в результаті.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео
Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Нагадаємо, що маринована синя капуста, після якої ви не захочете звичайну: який секрет про маринад треба знати.

Раніше ми повідомляли, що це надзвичайно смачно: рецепт домашньої Фанти, яку ви захочете пити на кожне свято.

Також стало відомо, що потрібен пакет і трохи "потрясти" : цікавий і швидкий рецепт малосольних огірків.