Кулінар Євген Клопотенко поділився особливим рецептом борщу, який можна презентувати навіть на святковий стіл для найвибагливіших гостей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім того, він пропонує додати до цієї страви один секретний інгредієнт. Євген Клопотенко пропонує об'єднати два смаки (кислий та солодкий) в одній каструлі та приготувати український борщ із додаванням яблук.
Інгредієнти:
- 400 г свинячих реберець;
- 3-4 кисло-солодкі яблука;
- 1 упаковка буряково-томатної заправки для борщу (240 г);
- 3 л води;
- 1 часник;
- 2 морквини;
- 3-4 картоплі;
- ¼ капусти;
- 100 г сметани;
- 1 ст. л. білого консервованого хрону (або коріння);
- 3 зубчики часнику;
- сіль та перець за смаком.
Приготування
Вимийте та почистіть овочі, а також розігрійте духовку до 180 градусів. Одну морквину розріжте вздовж та навпіл, цибулину також розріжте на дві частини. Викладіть овочі у форму для запікання разом із 400 г свинячих реберець, трохи посоліть. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Тепер очистіть 3-4 картоплини та наріжте середніми кубиками. Іншу морквину натріть на тертці з великими отворами. Дрібно наріжте 1/4 капусти. Вийміть із духовки запечені овочі та м'ясо. Реберця розріжте на порційні сегменти.
Тепер потрібно зварити бульйон. Для цього в каструлю влийте 3 л води та доведіть до кипіння. Додайте запечені овочі та шматочки свинячих реберець. Роздавіть 3 очищені зубчики часнику і також киньте в бульйон. Варити на середньому вогні 20 хвилин.
Після цього вийміть із бульйону запечені овочі та додайте картоплю. Через 5 хвилин вкиньте натерту моркву, а через 5 - нашатковану капусту. 3-4 кисло-солодкі яблука помийте і наріжте середніми кубиками. Розмістіть їх у каструлю до борщу.
Розмістіть томатну заправку. Небагато перемішайте, щоб розподілити її. Додайте солі та перцю на свій смак. Проварити 5 хвилин|мінути|. В окремій посудині змішайте 100 г сметани з 1 ст. л. білого консервованого хрону (або натертий свіжий хрон). Додайте|добавляйте| сметану з хріном в каструлю до борщу, перемішайте і дайте трохи настоятися.
Нагадаємо, що маринована синя капуста, після якої ви не захочете звичайну: який секрет про маринад треба знати.
Раніше ми повідомляли, що це надзвичайно смачно: рецепт домашньої Фанти, яку ви захочете пити на кожне свято.