Іноді дивишся на полиці ввечері і розумієш, що нічого смачненького до чаю немає, а в магазин за цукерками, йогуртом чи шоколадом йти просто ліньки.

Для таких випадків і потрібні такі рецепти, як той, який, наприклад, зараз обговоримо. Ми розповімо, як приготувати ароматне, ніжне і хрумке печиво і не витратимо на це ні багато часу, ні велика кількість інгредієнтів.

Сирне печиво, скріншот: YouTube
Сирне печиво, скріншот: YouTube

Для цього нам знадобиться всього одне яйце, дві столові ложки цукру, півсклянки кефіру (100 г), 250-300 г борошна, чайна ложка рахрихлителя, 4 столові ложки олії і, звичайно ж, сіль (половина чайної ложки).

Приготування починається з того, що ми розбиваємо яйце і змішуємо його із двома столовими ложками цукру (з гіркою). Туди ж відправляємо половину чайної ложки солі та збиваємо інгредієнти віночком. Потім туди ж вливаємо олію, теплий кефір і все перемішуємо.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн
Показати ще

Тепер можна додавати туди борошно. Тісто в результаті має трохи прилипати до рук. Туди ж всипаємо розпушувач і знову перемішуємо.

Сирне печиво, скріншот: YouTube
Сирне печиво, скріншот: YouTube

Робоче місце, на якому ми формуватимемо печиво, присипаємо борошном. Розкочуємо тісто. Товщина має бути близько одного сантиметра. Потім тісто викладаємо на лист з пергаментом. Посипаємо тісто цукром і придавлюємо качалкою.

Тепер його можна нарізати на будь-які фігурки та відправити у розігріту духовку за температури 180 градусів. Протягом 20 хвилин насолода буде готова.

Нагадаємо, смак, як у дитинстві і навіть ще краще: легендарний рецепт вафельного торта, для якого потрібні цукерки

Як повідомляв "Знай.uа", так готувати вміє тільки дідусь: ексклюзивний рецепт "небезпечних" печенюшок із сиру

Знай.uа писав, найсмачніше тісто для пиріжків: підійде до будь-якої начинки