Сирники за цим рецептом приготувати дуже легко. Для цього потрібно лише з'єднати інгредієнти та запекти в мікрохвильовій печі. Ліниві сирники будуть готові вже за 10 хвилин.

Такий спосіб приготування ідеально підійде тим, хто не надто любить смажену їжу, а за класичним рецептом сирники готуються саме так – з'єднують складові, формують вироби та обсмажують на олії. Крім того, термічна обробка на сковороді займає більше часу.

Сирники, скріншот: YouTube
Сирники, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 300 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. манки (можна замінити борошном);
  • 3 ст. л. сахара;
  • пакетик ванільного цукру;
  • дрібка солі.

Скрін, відео YouTube, сирники
Скрін, відео YouTube, сирники

Приготування:

Для початку потрібно з'єднати сир із яйцем і цукром. Після цього додайте сіль, ванільний цукор і ретельно вимішайте масу до однорідності. Далі потрібно додати манку чи борошно. Також можна перебити тісто блендером, розім'яти вилкою чи просто рукою.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Сирну суміш, якщо є бажання, можна посипати сухофруктами, наприклад родзинками або курагою. Перед цим їх потрібно добре промити та просушити паперовими рушниками.

Для випікання підготуйте заздалегідь силіконові форми для кексів. Тестом наповнити їх потрібно лише на половину. Запікайте кекси в мікрохвильовій печі протягом 8-10 хвилин при максимальній потужності. Такі ліниві сирники виходять не менш смачними і ідеально смакують із чаєм чи кавою.

Солоні сирники, фото yasensvit
Солоні сирники, фото yasensvit

Нагадаємо, що просто засуньте в мікрохвильову піч: якщо у вас не виходило яйце пашот, те тепер ви впораєтеся за хвилину.

Раніше ми повідомляли про аромат на який вдадуться сусіди: як приготувати домашній курячий рулет з овочами та сиром.