Мабуть немає в Україні людини, яка б не любила їсти голубці. Це ситна страва, яку кожен із наз вперше спробував ще у дитинстві. Однак, коли хочеться здивувати рідних, то можна додати до цієї страви здавалалось би незвичні продукти, які додуть їй цікавого смаку та аромату.

Рецептом карпатського варіанту приготування голубців з квашеною капустою, кукурудзяною крупою та сушеними грибами поділилась фудблогерка Мирослава Пекарюк на своїй сторінці в Instagram.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube
Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

Інгредієнти:

Капуста квашена 1 головка
Рис 200 г
Кукурудзяна крупа 100 г
Часник 2 зубчика
Цибуля (велика) 1 шт
Гриби сушені 40 г
Томатна паста 1 ст. л. + 70 г (у воду)
Морква 1 шт
Чебрець
Паприка
Сіль
Перець

Спосіб приготування:

Рис та сушені гриби заливаємо кипʼятком і залишаємо запарюватись;
Натираємо моркву, нарізаємо дрібно часник та цибулю.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Показати ще

На розігрітій пательні смажимо більшу половину цибулі до золотистості, додаємо моркву, приправляємо сіллю, перцем та тушкуємо.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube
Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

З грибів зливаємо воду, нарізаємо їх, додаємо на пательню до моркви з цибулею та ще трохи тушкуємо.

Відціжуємо рис, змішуємо його з нашою засмажкою, додаємо кукурудзяну крупу (її попередньо теж можна замочувати у кипʼятку), додаємо часник, цибулю (ту частину, що залишилась), приправляємо все паприкою, сіллю, перцем, перемішуємо, додаємо ложку томатної пасти та гарненько все вимішуємо.

З квашеної капусти оббираємо листя (якщо капуста дуже квасна, то попередньо промийте її холодною водою), а залишки капусти викладаємо на дно каструлі, в якій будемо варити голубці.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube
Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

Щоб у нас вийшли маленькі голубці, листки капусти розрізаємо вздовж навпіл, зрізаємо з кожного листочка тверду частину (як на відео), накладаємо начинку (приблизно чайну ложку), загортаємо голубці та викладаємо у каструлю щільно один до одного в декілька шарів.

У миску з водою додаємо томатну пасту, сіль, чебрець, перемішуємо все до однорідності і заливаємо цим соусом наші голубці в каструлі.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube
Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

Доливаємо в каструлю ще трохи води, щоб вона покрила голубці, накриваємо їх кришкою, меншою за розміром, щоб вона щільно прилягала до голубців, зверху ще накриваємо каструлю кришкою (як на відео) і варимо на малому вогні приблизно 1,5 год.

Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube
Голубці із квашеної капусти. Фото скріншот з Youtube

Викладаємо голубці в тарілку, поливаємо їх соусом, в якому вони варились і смакуємо.

Нагадаємо, страва, яка готується легко, а з'їдається швидко: секрети приготування плову з гречкою та грибами.

Раніше повідомлялося, більше не потрібно готувати буряк 2 години: як зварити овоч за лічені хвилини, якщо час підтискає.

Також, швидко, смачно та недорого: як здивувати своїх близьких запіканку з макаронів, курки та томатів.