Мабуть немає в Україні людини, яка б не любила їсти голубці. Це ситна страва, яку кожен із наз вперше спробував ще у дитинстві. Однак, коли хочеться здивувати рідних, то можна додати до цієї страви здавалалось би незвичні продукти, які додуть їй цікавого смаку та аромату.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом карпатського варіанту приготування голубців з квашеною капустою, кукурудзяною крупою та сушеними грибами поділилась фудблогерка Мирослава Пекарюк на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
Капуста квашена 1 головка
Рис 200 г
Кукурудзяна крупа 100 г
Часник 2 зубчика
Цибуля (велика) 1 шт
Гриби сушені 40 г
Томатна паста 1 ст. л. + 70 г (у воду)
Морква 1 шт
Чебрець
Паприка
Сіль
Перець
Спосіб приготування:
Рис та сушені гриби заливаємо кипʼятком і залишаємо запарюватись;
Натираємо моркву, нарізаємо дрібно часник та цибулю.
На розігрітій пательні смажимо більшу половину цибулі до золотистості, додаємо моркву, приправляємо сіллю, перцем та тушкуємо.
З грибів зливаємо воду, нарізаємо їх, додаємо на пательню до моркви з цибулею та ще трохи тушкуємо.
Відціжуємо рис, змішуємо його з нашою засмажкою, додаємо кукурудзяну крупу (її попередньо теж можна замочувати у кипʼятку), додаємо часник, цибулю (ту частину, що залишилась), приправляємо все паприкою, сіллю, перцем, перемішуємо, додаємо ложку томатної пасти та гарненько все вимішуємо.
З квашеної капусти оббираємо листя (якщо капуста дуже квасна, то попередньо промийте її холодною водою), а залишки капусти викладаємо на дно каструлі, в якій будемо варити голубці.
Щоб у нас вийшли маленькі голубці, листки капусти розрізаємо вздовж навпіл, зрізаємо з кожного листочка тверду частину (як на відео), накладаємо начинку (приблизно чайну ложку), загортаємо голубці та викладаємо у каструлю щільно один до одного в декілька шарів.
У миску з водою додаємо томатну пасту, сіль, чебрець, перемішуємо все до однорідності і заливаємо цим соусом наші голубці в каструлі.
Доливаємо в каструлю ще трохи води, щоб вона покрила голубці, накриваємо їх кришкою, меншою за розміром, щоб вона щільно прилягала до голубців, зверху ще накриваємо каструлю кришкою (як на відео) і варимо на малому вогні приблизно 1,5 год.
Викладаємо голубці в тарілку, поливаємо їх соусом, в якому вони варились і смакуємо.
Нагадаємо, страва, яка готується легко, а з'їдається швидко: секрети приготування плову з гречкою та грибами.
Раніше повідомлялося, більше не потрібно готувати буряк 2 години: як зварити овоч за лічені хвилини, якщо час підтискає.
Також, швидко, смачно та недорого: як здивувати своїх близьких запіканку з макаронів, курки та томатів.