Найчастіше для приготування салатів чи інших страв потрібно очистити велику кількість яєць. Це займає чимало часу, тож не всім подобається.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа щастя, є способи полегшити цю справу. Тож візьміть собі на замітку кілька лайфхаків, як швидко почистити варені яйця від шкаралупи.
Як швидко почистити яйця від шкаралупи:
1. За допомогою води та склянки
Візьміть зварене яйце і покладіть у склянку, яку наповніть до половини холодною водою і накрийте долонею зверху. Протягом 3-5 секунд енергійно потрясіть склянку в різні боки. В результаті шкаралупа легко знімається одним рухом руки.
2. За допомогою оцту та соди
При варінні яєць додайте у воду трохи харчової соди та оцту. Вони пом'якшать шкаралупу, тому яйце можна буде почистити за лічені секунди.
3. За допомогою ложки
Зваріть яйця як завжди. Потім візьміть чайну ложку, акуратно розбийте шкаралупу зверху та очистіть. Тепер акуратно засовуємо ложку під шкаралупу та відокремлюємо варене яйце від оболонки.
4. Покатати по столу
Спочатку варене яйце в холодну воду, а потім витираємо насухо. Після цього катаємо його жорсткою поверхнею, наприклад по столу приблизно 30 секунд. Шкаралупа після цього зніметься легко.
Нагадаємо, що більше не потрібно готувати буряк 2 години: як зварити овоч за лічені хвилини, якщо час стискає.
Раніше ми повідомляли, що в жодному разі не кидайте пельмені в окріп: основні помилки будь-якого українця при варінні.